Η επανάληψη της ιστορίας γεννά το χάος!

Ακούτε γύρω σας ότι το πολιτικό σκηνικό καταρρέει.Διαβάζετε στις εφημερίδες ότι μπαίνουμε στον αστερισμό της Ιταλοποίησης της πολιτικής ζωής και ότι ο Έλληνας Μπερλουσκόνι αχνοφαίνεται στον ορίζοντα.
Βλέπετε στις δημοσκοπήσεις ότι οι πλειοψηφία των πολιτών δεν εμπιστεύεται τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς και ο κανένας θα είναι σε λίγο πρώτος στην επιλογή για πρωθυπουργός της χώρας.
Επειδή εμείς στο καφενείο θέλουμε τους θαμώνες μας ενημερωμένους , αρχίζουμε σήμερα με την πένα του Νίκου Κλειτσίκα
(φωτό 1) να ανοίγουμε το φάκελο "Κατάρρευση του πολιτικού συστήματος στην Ιταλία και οι ομοιότητες με την Ελλάδα". Σε συνέχειες θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το θέμα κάνοντας μια ιστορική αναδρομή και τις απαραίτητες συγκρίσεις με την Ελλάδα

Ιταλία: επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» (1ο ΜΕΡΟΣ)

Στις 17 Φλεβάρη 1992, συλλαμβάνεται στο Μιλάνο ο Mario Chiesa.

Ποιος είναι ο Mario Chiesa;

Πρόκειται για ένα στέλεχος του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιταλίας (Partito Socialista Italiano), ο “στρατηγός” του εκσυγχρονιστή σοσιαλιστή πρωθυπουργού Bettino Craxi, του Γενικού Γραμματέα του ΣΚΙ που εκσυγχρόνισε αισθητικά και οργανωτικά το σοσιαλιστικό κόμμα (αλλαγή συμβόλων, σύγχρονη αισθητική, οργάνωση στα πρότυπα σύγχρονης επιχείρησης, π.χ. Διευθυντής κόμματος, αλλαγή χρωμάτων, κατάργηση του σφυροδρέπανου, του βιβλίου κλπ. Για περισσότερα, βλ. Ιταλικές Πολιτικές Εκλογές 2006, Verba, Αθήνα 2007

Το αποτέλεσμα;

Μετά τη «δικαστική» επιχείρηση «Καθαρά Χέρια», εξαφανίζονται από την ιταλική πολιτική σκηνή τα τρία (3) μεγάλα πολιτικά κόμματα, οι «πυλώνες» της Ιταλικής Δημοκρατίας: Χριστιανική Δημοκρατία (Democrazia Cristiana), Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιταλίας (Partito Socialista Italiano), Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας (Partito Comunista Italiano).

Νίκος Κλειτσίκας

(http://www.nikosklitsikas.gr/)


Κλασική επανάληψη της Ιστορίας με τη μορφή της φάρσας;

Συνεχίζεται…