Ελιξίριο της ζωής

Σε μια εποχή όπου η διατροφή και τα προϊόντα που βρίσκονται στο τραπέζι μας δεν διεκδικούν δάφνες για την ποιότητά τους, οι λαοί της Μεσογείου θεωρούνται αναμφίβολα ιδιαίτερα προνομιούχοι, μια και έχουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν σε καθημερινή βάση ελαιόλαδο. Εκτός των άλλων οι περισσότερες ιατρικές έρευνες δικαιώνουν τους ειδικούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι παροτρύνουν διαρκώς τους Βορειοευρωπαίους να χρησιμοποιούν στην καθημερινή διατροφή τους όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται λάδι ελιάς. Οι Ελληνες έχουν το προνόμιο να βρίσκονται στην πρώτη θέση στη λίστα με την κατά κεφαλήν κατανάλωση ελαιολάδου. Η χώρα μας είναι η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός ελαιολάδου στον κόσμο, ενώ βρίσκεται στην κορυφή στην παραγωγή και εξαγωγή Εξτρα Παρθένου Ελαιολάδου! Περίπου 200 χιλιάδες τόνοι κορυφαίας ποιότητας εξάγονται τόσο στην Ιταλία όσο και την Ισπανία από ελαιοκαλλιέργειες

Ανάμεσα στα συστατικά του ελαιολάδου που ξεχωρίζουν είναι τα λιπαρά οξέα που προστατεύουν τις αρτηρίες και ανεβάζουν το ποσοστό της καλής χοληστερόλης. Επίσης, το ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνη Ε, η οποία λειτουργεί στον οργανισμό ως ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που καθυστερεί τις αλλοιώσεις των κυτταρικών μεμβρανών και μάχεται κατά του γήρατος. Ακόμα, το ελαιόλαδο απομακρύνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης. Αλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα για το ελαιόλαδο είναι το γεγονός ότι θεωρείται το πιο εύπεπτο από όλα τα άλλα λάδια ακόμα και όταν είναι μαγειρεμένο.
οι οποίες ξεπερνούν τα 7,5 εκατομμύρια στρέμματα σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2006 ορίστηκε σαν «έτος ελιάς» και η προβολή της ποιότητας του προϊόντος ξεπέρασε σε κόστος τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τη στήριξη του ελαιοκομικού τομέα διατέθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ποσά που ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια ευρώ!