Ξεκίνησε η επιδοτούμενη εκπαίδευση φοιτητών στις νέες τεχνολογίες

Μετά την μεγάλη συμμετοχή στη δράση “Δες την Ψηφιακά”, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ξεκίνησε η δράση “e-κπαιδευτείτε”, μέσω της οποίας θα επιδοτείται η εκπαίδευση και η πιστοποίηση του 20% των πρωτευσάντων φοιτητών των εισαγωγικών εξετάσεων 2006 και 2007 στις νέες τεχνολογίες και τις ψηφιακές εφαρμογές.

Οι δικαιούχοι φοιτητές μέσω της δράσης αυτής έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις στις Νέες Τεχνολογίες και να τις κατοχυρώσουν με αναγνωρισμένο πιστοποιητικό. Η δράση καλύπτει το 90% της δαπάνης εκπαίδευσης, ενώ η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται στα 600 ευρώ ανά φοιτητή, όπως γίνεται και με τη δράση “Δες την Ψηφιακά”, όπου οι δικαιούχοι φοιτητές επιδοτούνται με 500 ευρώ για αγορά φορητού υπολογιστή.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι όσοι συμμετάσχουν στη δράση “e-κπαιδευτείτε” θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν σε επεξεργασία κειμένου (word), λογιστικά φύλλα (excel), βάσεις δεδομένων (access), παρουσιάσεις (power point), σχεδίαση και ανάπτυξη ιστοσελίδων (web design, web development), δίκτυα υπολογιστών, τεχνική υποστήριξη και ασφάλεια.

Η δράση υλοποιείται από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, αξιοποιούνται πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Νοεμβρίου 2008, χωρίς να είναι γνωστό ακόμη αν θα συνεχιστεί και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν αναλυτικές πληροφορίες στις ιστοσελίδες ekpaidefteite.gr και eduoffers.gr.