Επαιζαν 11 εναντίον 11 και στο τέλος κέρδισε η Γερμανία

Το ’χε πει κάποτε ο Γκάρι Λίνεκερ: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί…».
Έτσι έγινε, λοιπόν, και τούτη τη φορά. Κέρδισαν οι Γερμανοί (3-2 την Τουρκία) και προκρίθηκαν στον τελικό του Euro. Έστω κι αν δεν το άξιζαν, καθότι οι Τούρκοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Προηγήθηκαν, μάλιστα, στο 22΄με τον Ουγκούρ Μποράλ, για να ισοφαριστούν ωστόσο πολύ γρήγορα από τον Σβαϊνστάιγκερ στο 26΄.
Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν μάλλον ανιαρό, μα στο τέλος έγινε δραματικό. Στο 79΄ ο Κλόζε εκμεταλλεύτηκε χοντρό λάθος του Ρουστού και έδωσε την πρωτοπορία στους Γερμανούς, ωστόσο οι Τούρκοι δεν είχαν πει την τελευταία λέξη: ισοφάρισαν στο 86΄με τον Σεμί, σκοράροντας στα τελευταία λεπτά για τέταρτο συνεχόμενο ματς!
Πρωτομάστορες, εντούτοις, των τελευταίων λεπτών δεν είναι, ως γνωστόν, οι Τούρκοι, αλλά οι Γερμανοί. Οι οποίοι το… διέπραξαν και πάλι στο 90΄ με εκπληκτική προσπάθεια και πλασέ του Λαμ και πήραν τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής.