Ελληνίδες στο διεθνές κύκλωμα εμπορίας νεφρών

«Αρωμα γυναίκας» είχε ο ελληνικός βραχίονας του Ινδού «δόκτορος Θανάτου», ο οποίος εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, αποκαλύπτοντας φρικιαστικές ιστορίες εμπορίας οργάνων.

Δύο αδελφές που δήλωναν επιχειρηματίες διαθέτοντας κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων στα βόρεια προάστια άγρευαν πελάτες από τις λίστες αιμοκάθαρσης και υπόσχονταν αντί 40.000 ευρώ ότι θα τους γίνει μεταμόσχευση νεφρού από τον Ινδό γιατρό, γνωστό και ως «δόκτορα Θάνατο». Το μακάβριο της υπόθεσης είναι ότι από τους Ελληνες θύματα που μετέβησαν στο Νέο Δελχί για μεταμόσχευση 45 άτομα επέστρεψαν στην Ελλάδα και νοσηλεύτηκαν με σοβαρά προβλήματα, ενώ δέκα από αυτούς που αφέθηκαν στα καταστροφικά του χέρια πέθαναν!

Στο κόλπο ήταν και μια 43χρονη γιατρός, ενώ η Ασφάλεια Αττικής ερευνά σε βάθος την υπόθεση καθώς μόνο όσοι συγγενείς έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα ανοίγουν το στόμα τους και δίνουν στοιχεία, ενώ οι υπόλοιποι φοβούνται να πουν το παραμικρό.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο αδερφές, ηλικίας 31 και 40 ετών, είχαν έρθει σε επαφή τα δύο τελευταία χρόνια με τον Ινδό γιατρό στο Νέο Δελχί και είχαν συμφωνήσει να του βρίσκουν πελάτες για μεταμοσχεύσεις. Για κάθε μεταμόσχευση το κόστος ήταν περίπου 40.000 ευρώ, ενώ ο ασθενής είχε τη δυνατότητα να βλέπει και τον άνθρωπο από τον οποίο θα έπαιρνε το νεφρό.

Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν τηρούνταν οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής και τα μέτρα, με αποτέλεσμα ασθενείς, τους οποίους Ελληνες γιατροί διαβεβαίωναν ότι δεν μπορούν να δεχτούν μόσχευμα, μετά τις επεμβάσεις στην Ινδία να παρουσιάσουν σοβαρές επιπλοκές και λοιμώξεις. Η υπόθεση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ο αριθμός των μεταμοσχευθέντων, ωστόσο υπολογίζεται ότι 45 Ελληνες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας μετά τις εγχειρήσεις ενώ δέκα από αυτούς έχασαν τη ζωή τους. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται.