Του ανταποκριτή μας ..........

Ρε παιδιά, ….μήπως δεν είμαι καλά;

Γράφειο ο: gianniotis.gr

Τώρα θα με ρωτήσετε:

Γιατί αυτή η απορία; Σ’ έπιασε το σύνδρομο της αυτοκριτικής;

Ούτε και ξέρω.
Απλά θα σας περιγράψω κάποιες σκηνές, κι’ εσείς με την σειρά σας μπορείτε να τις σχολιάσετε, να τις κρίνετε, να τις επικρίνετε, να τις κατακρίνετε και αν θέλετε μπορείτε και να τις απορρίψετε.
Σήμερα, (Κυριακή, 18.05.2008), πήγα στο Νοσοκομείο "Χατζηκώστα" των Ιωαννίνων, για να δω ένα φίλο μου που χειρουργήθηκε.

Στο διάδρομο της Χειρουργικής κλινικής, ώρα 11.10΄ακριβώς, βλέπω έναν νεαρό και μία νεαρά να περπατούν "ασθμαίνοντες", κρατώντας στα χέρια τους από ένα μεγάλο πάκο εφημερίδων του "Ριζοσπάστη".
Μέχρι εδώ όλα καλά. Τέλος πάντων …ας πούμε όλα καλά.
Υπόψη ότι δεν έχω τίποτα με το νεαρό ζευγάρι, και ούτε καν το γνωρίζω).
Έχω όμως να πω πολλά για την έλλειψη στοιχειώδους λεπτότητας και συμπεριφοράς από μέρους , απέναντι στους ασθενείς και στους συνοδούς αυτών.
Αντιλαμβάνεσθε ότι στη συγκεκριμένη πτέρυγα υπήρχαν μόνο χειρουργημένα άτομα μέσα στον πόνο τους, και συνοδοί αυτών μέσα στην αγωνία τους.
Χωρίς λοιπόν κανένα ίχνος ευπρέπειας και σεβασμού, έμπαιναν στους θαλάμους, (μάλιστα σε μια φάση έσπρωξαν και μια νοσοκόμα), σαν να επρόκειτο για υπαίθριο χώρο, πλασάροντας κυριολεκτικά την εφημερίδα του "Ριζοσπάστη" στα μούτρα των ασθενών. Μάλιστα έτυχε να δω ότι ένας εξ αυτών, εκτός από τους ορούς, είχε και μάσκα οξυγόνου.
Στο συγκεκριμένο δωμάτιο δεν πούλησαν κανένα έντυπο, προφανώς γιατί ο ασθενής, ούτε που θα μπορούσε να κρατήσει την εφημερίδα, αλλά ούτε και να την διαβάσει. Ωστόσο επέμειναν.

Βγήκαν στο διάδρομο και ο νεαρός έριχνε και …"μπινελίκια".

Συνέχισαν στα επόμενα δωμάτια, χωρίς ωστόσο να έχω προσωπική αντίληψη της "αγοραπωλησίας", καθόσον αποχώρησα.

Καθ’ οδόν προς το αυτοκίνητό μου, και μέσα από τον αύλιο χώρο του νοσοκομείου, είδα άλλο ένα επίσης νεαρό ζευγάρι να βγαίνει από άλλη πτέρυγα, κρατώντας επίσης πάκα με εφημερίδες στα χέρια τους.
Δεν ήμουν κοντά για να δω τις είδους εφημερίδες κρατούσαν.

Υποψιάζομαι ότι μπορεί να κρατούσαν το ίδιο έντυπο.

Μέχρι να φθάσω στο αυτοκίνητό μου και να φύγω, αναρωτιόμουνα για τον…τίτλο του θέματος.

Ρε μήπως αυτά που έβλεπα ήταν φυσιολογικά, κι’ εγώ τα αντιλαμβάνομαι λάθος;

gianniotis.gr