Ξαναστρίβει και πάλι το Πασοκ. Προσοχή θα βρείτε

Μετά την αριστερή στάση,στροφή στον μεσαίο χώρο

Από στροφή σε στροφή προσπαθεί το ΠαΣοΚ να ανακαλύψει την ευθεία που θα το οδηγήσει στην εκλογική νίκη. Τα περισσότερα από τα ηγετικά στελέχη του κόμματος υποδέχθηκαν με ανακούφιση την έξοδο από την «αριστερή στροφή» και την επανατοποθέτηση του ΠαΣοΚ στον μεσαίο χώρο………….

Ο μίτος της «αριστερής στροφής» και το κυνήγι του Συνασπισμού οδήγησαν σε αδιέξοδο, όπως έδειξαν οι δημοσκοπήσεις το προηγούμενο διάστημα. Οι φυλλορροούντες προς τα αριστερά ψηφοφόροι προτίμησαν την αυθεντικότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάσταση άλλαξε με τη στάση που τήρησε ο κ. Παπανδρέου στο Σκοπιανό. Τα ποσοστά του ΠαΣοΚ «τσίμπησαν» ελαφρώς προς τα πάνω, αν και το τοπίο παρέμενε θολό, καθώς το ΠαΣοΚ υποστήριζε και κάθε λογής διαμαρτυρόμενο πολίτη. Κατόπιν ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κατέθεσε την πρόταση νόμου για τον υπερδανεισμό των νοικοκυριών ………

Οι θετικές αντιδράσεις στις προτάσεις του κ. Παπανδρέου οδήγησαν τα βήματα στο τανγκό του προέδρου του ΠαΣοΚ προς τον μεσαίο χώρο. Η έκκλησή του προς τους ιδιοκτήτες των φορτηγών και των βυτιοφόρων να σταματήσουν την απεργία αλλά κυρίως η ομιλία του στον ΣΕΒ και η δήλωσή του στο Πολιτικό Συμβούλιο επικύρωσαν τη ροπή προς το Κέντρο………….

Η θέση αυτή απελευθέρωσε δυνάμεις καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα κορυφαία στελέχη του κόμματος τήρησαν αποστάσεις από την αριστερή ρητορική του κ. Παπανδρέου και συνέχισαν να κινούνται με συνέπεια στον μεσαίο χώρο. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος επέμενε καθ' όλη τη διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, στο συνέδριο του κόμματος αλλά και σε συνεντεύξεις του να μιλάει για τη σύνθλιψη των μεσαίων στρωμάτων από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και να ζητεί περισσότερο κράτος σε ζητήματα κοινωνικής υφής και λιγότερο στην οικονομία……. (Βήμα 18-5-2008)

Επιβεβαιωθήκαμε για όσα λέγαμε στο καφενείο για την αριστερή στροφή του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή. Ζαλιστήκαμε όμως από τις πολλές στροφές και δεν έχουμε και ντραμαμίνες . Σε λίγο θα χρειαζόμαστε τροχονόμο για τις στροφές του Πασοκ .΄Αντε τώρα να πας να ψηφίσεις για τα όργανα .Δεν ξέρω τι πρέπει να ψηφίσω , αριστερόστροφα ή κεντρωοπροσαναταλισμένος . Ξαναμπερδεύτηκα .Θα αρχίσω τα τσίπουρα στο καφενείο από το πρωί και θα δούμε!!!!