ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΑΜΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ
Στο καφενείο μας θα ακούγονται όλες οι φωνές έστω και αν διαφωνούμε

Γράφει ο onneditis

Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι μια χώρα, που δε ξέρω αν πέρασε κάποια άλλη τόσο πολλά σε πολιτικό επίπεδο(συχνές αλλαγές καθεστώτων,εμφύλιος, ταραγμένη εξαετία του 61-67,αποστασία κλπ.).
Τώρα, όσον αφορά στο σήμερα με λύπη μου βλέπω ότι πέρα από τη Νέα Δημοκρατία κανένα άλλο κόμμα δεν εκφράζει σοβαρές πολιτικές απόψεις.
Συγκεκριμένα από τότε που ανάλαβε η Νέα Δημοκρατία τη διακύβερνηση της χώρας, κάνει προσπάθεια να βελτίωσει όλους του τομείς καταθέτοντας σοβαρές πολιτικές προτάσεις για μείζονα θέματα όπως είναι το ασφαλιστικό, η Παιδεία, η καταπολέμση της γραφειοκρατίας.
Ακόμη προχωρά σε σημαντκές μεταρρυθμίσεις-αποκρατικοποιήσε
και στον τόμεα της οικονομίας που στόχο έχουν ένα λιγότερο και καλύτερο κράτος.Το ίδιο συμβαίνει και στην Παιδεία με το γνωστό νόμο-πλαίσιο.
Επίσης προσπαθεί να λύσει χρόνια και σημαντικά εθνικά θέματα όπως το Μακαδονικό και η Ολυμπιακή, ενώ λαμβάνει πρωτοβουλίες και εισροή ξένων άμεσων επενδύσεων δτη χώρα μας.
Όμως σε όλα αυτά αντιμετωπίζει ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ., το οποίο το μόνο που προτείνει σε όλες αυτές τις αλλαγές είναι η στείρα άρνηση και η ισοπέδωση των πάντων. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ξεπουλάει τον Ο.Τ.Ε. όταν το ίδιο μετοχοποίησε-ιδιωτικοποίησε το 66% του οργανισμού,μίλαει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά τη μεταπολίτευση αναφεόμενο στα ομόλογα, ξεχνώντας προφανώς την υπόθεση του χρηματιστήριου. Στην εξωτερική πολιτική κατηγορεί την κυβέρνηση ότο δεν έχει σχέδιο.Και ποιο είναι το σωστό σχέδιο κατά τη γνώμη του, να λέμε ναι και ευχαριστώ στους Αμερικάνους για όλα τα μείζονα εθνικά θέματα, ή να συνεργαζόμαστε πότε με τη Ρωσία,πότε με την Αμερική και πότε με άλλες χώρες, με γνώμονα πάντα το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρρον?
Το Κ.Κ.Ε., αναγνωρίζουμε όλοι ότι διατυπώνει σε μεγάλο βαθμό σοβαρές και σταθερές απόψεις διατηρώντας διαχρονικά μια πάγια θέση σε όλα τα θέματα.Όως αυτή η πάγια θέση έχει καταντήσει λίγο κουραστική με την έννοια του ότι για ό,τι συμβαίνει στην κοινωνική και οικογενειακή μας ζωή ευθύνονται το κεφάλαιο και ο καπιταλισμός.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είναι λέει με τον εργαζόμενο αλλά ψηφίζει το σύμφωνο του Μάαστριχτ, ενώ τώρα τελευταία παρασυρμένο από τις δημοσκοπήσεις προσπαθεί να <<κλέψει>> το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.Εγώ πιστεύω ότι θα ξεφουσκώσει όπως οι Αβραμόπουλος και Σαμαράς, όπως θα θυμάστε.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. χρησιμοποιεί τη θρησκεία και το στρατό για να μπαίνει στη βουλή, με τον αρχηγό του τον κύριο Καραντζαφέρη να εμφανίζεται κάθε λίγο και λιγάκι ως υπερπατριώτης,αυτός που στην ορκωμοσία της νέας Βουλής έκανε το σταυρό του χειρότερα και από τον Παπανδρέου.
Βέβαια από όλη αυτήν την << ωραία ατμόσφαιρα>> που σας περιέγραψα δε θα μποπούσα να μην αναφερθώ και στους συνδικαλιστές της ΠΑ.ΣΚ.Ε., οι οποίοι όταν κυβερνά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. βγαίνουν στο δρόμο μια φορά το χρόνο και όταν κυβερνά η Νέα Δημοκρατία με την πρώτη ευκαιρία.Γενοκότερα όσον αφορά το συνδικαλισμό στην Ελλάδα έχει παγιωθεί μια συντεχνιακή νοοτροπία από το 81 και μετά που όταν βλέπει ότι θίγονται τα συντεχνιακά της συμφέροντα και όχι αυτά του συνόλου των εργαζομένων σφόδρα. Δείτε για παράδειγμα ποιοι αντιδρούν στην Παιδεία, στο ασφαλιστικό, την Ολυμπιακή,τα λιμάνια τον Ο.Τ.Ε. Είναι αυτοί που δε φόρεσαν ποτέ τη φόρμα της δουλειάς και πληρωνόνται παίρνοντας μέρος στα διοικητικά συμβούλια και βγάζοντας ίσως πολλά εκκατομμύρια!
Βέβαι για να είμαστε πέρα από τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων, θα ήθελα να επισημάνω ότι η στη Νέα Δημοκρατία πρέπει να σηκώσουν πιο πολύ τα μανίκια για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη, τα οποία είναι φυσικά η ανεργία, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός!
Ευχαριστώ και πάλι για τη φιλοξενία!


Στο καφενείο περιμένουμε και αντίθετες απόψεις να δημοσιεύσουμε