Το... διασταλτικό πανεπιστήμιο!

Τα μάθατε τα νέα; Ο Νικήτας ο Κακλαμάνης, ο δήμαρχος Αθηναίων μαζί με την... ΚΕΔΚΕ και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ετοιμάζεται να φτιάξει μη... κρατικό πανεπιστήμιο!

Ακουσε από τον κ. Στυλιανίδη τα περί... διασταλτικής ερμηνείας του άρθρου 16 και της ανάγκης για... σοκ στα ΑΕΙ, μέσω μη κρατικών ΑΕΙ, και σου λέει, εδώ είμαστε... Αδραξε την ευκαιρία. Πανεπιστήμιο των... ΟΤΑ! Εδώ, τόσους μήνες δεν μπορεί να φτιάξει το... πεζοδρόμιο στην Κανάρη, η Αθήνα έχει γίνει η πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης και η... γενική απορύθμισή της έχει τρελάνει τους Αθηναίους, το... πανεπιστήμιο τον μάρανε!

Οπότε, αντιλαμβάνεστε, πανεπιστήμιο η... ΚΕΔΚΕ, πανεπιστήμιο η... ΓΣΕΕ, πανεπιστήμιο η... Εκκλησία, ο «ανταγωνισμός» στην εκπαίδευση θα απογειωθεί! Τύφλα να χει το... Χάρβαρντ και το... Γέιλ.

Είμεθα σοβαροί; Η οι κυβερνώντες το χουν χάσει πλήρως. Ετσι νομίζουν ότι θα αναμορφώσουν και θα αναβαθμίσουν την παιδεία, με αστειότητες;

Δυστυχώς, με την αναθεώρηση του Συντάγματος, η κυβέρνηση επιχείρησε μικροκομματικό παιχνίδι εις βάρος της αντιπολίτευσης. Η κατάρρευση της αναθεώρησης ήταν αναπόφευκτη.

Οση... διασταλτική ερμηνεία και να γίνει στο 16, τα ιδιωτικά ΑΕΙ απαγορεύονται!

Επιτρέπονται ΑΕΙ υπό προϋποθέσεις, μη κρατικά, από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως οι ΟΤΑ, η Εκκλησία κ.λπ. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα των πανεπιστημίων μας; Δεν νομίζουμε... Και δεν πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο εννοεί και η κυβέρνηση. Διαφορετικά... συμφωνούμε!

Να φτιάξει ο Νικήτας... πανεπιστήμιο και να σώσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα!

Μένουν τα «πτυχία» των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών που «συνεργάζονται» με ξένα πανεπιστήμια. Εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας 2005/36, θα αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, όχι όμως και ο ακαδημαϊκός χαρακτήρας του τίτλου σπουδών, γιατί κάτι τέτοιο προσκρούει στο 16. Thats all!

Πάντως, ανεξαρτήτως νομικών απαγορεύσεων, προϋποθέσεις για σοβαρά ιδιωτικά ΑΕΙ και μάλιστα «μη κερδοσκοπικά» στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Αυτό για το οποίο μιλάμε είναι το franchise και καμιά κολεγιο-αρπαχτή. Αλλά απ αυτό το... σοκ θα «πάρει μπροστά» η ανώτατη παιδεία μας;

Εκτός κι αν η... θρυαλλίδα είναι ο Νικήτας!

Αν όμως απέμεινε έστω και στοιχειώδης σοβαρότητα στους κυβερνώντες, ας αφήσουν τα... διασταλτικά πανεπιστήμια και ας δούμε πώς θα φτιάξουμε καλύτερα αυτά που έχουμε. Διαφορετικά, θα την πάθουν όπως με την... ακρίβεια, που έπεσε τόσος... «ανταγωνισμός» στην αγορά, που στο τέλος έβαλαν και το λάδι στη διατίμηση!

Παν - παν από το έθνος