Ο Μητσοτάκης στο επίκεντρο της συζήτησης στο καφενείο

Σχόλια περί του...γκαντέμη.
Γράφει ο:
gianniotis.gr

Έχουμε μπερδέψει κάποιες έννοιες. Άλλο γκαντέμης, και άλλο… γρουσούζης.

Γκαντέμης χαρακτηρίζεται εκείνος που περιβάλλεται από προσωπικές ατυχίες και αποτυχίες στη ζωή του, σε αντίθεση με τον γρουσούζη, ο οποίος φέρνει μεν ατυχίες και καταστροφές στους άλλους, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να επηρεάζεται από αυτές.

Ποιός είναι λοιπόν ο κατάλληλος χαρακτηρισμός για τον κ. Μητσοτάκη;

Η προσωπική και οικογενειακή ζωή του κ. Μητσοτάκη, μόνο γκαντέμικη δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, για τους παρακάτω οφθαλμοφανείς λόγους:

α. Ο ίδιος πλησιάζει τα 90 χρόνια της ζωής του, είναι υγιέστατος, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας και φιλοδοξεί να περάσει και το όριο ηλικίας του αειμνήστου Ζολώτα.

β. Απέκτησε πολλά επιτυχημένα παιδιά, (άσχετα με ποιόν τρόπο), πολλά εγγόνια και πολλά δισέγγονα.

γ. Είναι ο μακροβιότερος πολιτικός στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος, χωρίς ποτέ του να κατηγορηθεί ευθέως για οικονομικές... ατασθαλίες

δ. Κατάφερε με τις μεθόδους και τις τακτικές του να ...εξοντώσει πολιτικά και βιολογικά τον μεγάλο πολιτικό του αντίπαλο που ακούει στο όνομα Ανδρέας Παπανδρέου.

ε. Καταφέρνει μέχρι και σήμερα, παρά τις όποιες μέχρι σήμερα πολιτικές του μεθοδεύσεις και κινήσεις, λανθασμένες ή όχι, να μένει στο απυρόβλητο.

στ. Κατάφερε μέχρι και σήμερα, παρά τους... λασπολογικούς πολέμους των πολιτικών του αντιπάλων (βλέπε Λαλιώτη κ.λ.π.), να δικαιώνεται συνεχώς, ανεβάζοντας την εκτίμησή του στα μάτια της κοινής γνώμης.

ζ. Η οικονομική του επιφάνεια είναι τέτοια, που δεν χρειάζεται κανένας από το σόϊ του να δουλέψει για όλη του τη ζωή, αφού φρόντισε και εξασφάλισε ακόμη και τα τρισέγγονά του. (Να θυμηθείτε ότι θα αποκτήσει και από αυτά).

Η όλη οικογενειακή του εικόνα, μας παραπέμπει στις Αμερικάνικες σαπουνόπερες του τύπου...δυναστεία.

Κατά τα άλλα, πόσο …γκαντέμη θεωρείτε τον κ. Μητσοτάκη;

ΥΓ:
----
Και μια λεπτομέρεια, όσον αφορά την μονίμως χαρακτηρισθείσα ως ... αποστασία του …65.

Όταν ένας πολιτικός που στηρίζει μια κυβέρνηση, αποχωρεί από αυτήν παίρνοντας μαζί του και 15-20-30 άλλους συναδέλφους του, αυτό... δυστυχώς δεν μπορούμε με τόση ευκολία να την ονομάσουμε αποστασία, αλλά κατά τον Π.Κ. θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε και ως …στάση.

Η πολιτική του διαφωνία το 65 με τον τότε Πρωθυπουργό, τον ανάγκασε να διαφοροποιηθεί, ωστόσο δεν ήταν και ο μοναδικός που αποχώρησε.

Ίσως και οι πολιτικές συγκυρίες της εποχής, να επέβαλλαν αυτή την απόφασή του.

Αποστάτης χαρακτηρίζεται κάποιος που ενεργεί κατά μόνας, έχοντας προσωπικό όφελος από αυτή την επιλογή του, ενώ παράλληλα …ρίχνει και την κυβέρνηση, την οποία στηρίζει.

Φιλικά.

gianniotis.gr