Ανδρεοπληξία στο ....ρεύμα ή ....δελφινομαχίες στο Πασοκ;;;;;;;;;

Με αφορμή το άρθρο:

"Το ρεύμα κινδυνεύει από Ανδρεοπληξία"


Έτσι τα….βλέπω….:


Γράφειο ο: gianniotis.gr

α. Η εντύπωσή μου για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι, δεν ισχύει η λαϊκή παροιμία, δηλαδή "όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά", γιατί μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μόνιμη φωτιά που σιγοκαίει και ο καπνός μοιάζει με "αναθυμιάσεις".

β. Επειδή η γενική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, "μπάζει από παντού", δεν πιστεύω ότι υπάρχουν μόνο δύο ρεύματα, δηλαδή Νο 1 και Νο 2, όπως αναφέρονται στο άρθρο (Βενιζέλος - Λοβέρδος). Υπάρχουν κι' άλλα σιωπηρά ρεύματα, τα οποία είμαι σίγουρος ότι τα γνωρίζουν άπαντες πολύ καλά. Φτάνει να τα αποδέχονται "ως ρεύματα".

γ. Τα δύο διακεκριμένα όντως στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Βενιζέλος και Λοβέρδος, (τα αναφέρω με αλφαβητική σειρά), δεν πιστεύω ότι επέδειξαν απέναντι στο κόμμα τους, αλλά ούτε και απέναντι στον κ. Παπανδρέου την ανάλογη τόλμη που απαιτείται, εν όψει της φθίνουσας πορείας στην οποία βρίσκεται το "κίνημά τους".

δ. Η διαφαινόμενη υποτίθεται οικειότητα που επιδεικνύουν εκατέρωθεν, φαντάζει πολύ προσποιητή στα μάτια του κόσμου, και καλά θα κάνουν κατά την γνώμη μου, να αποσαφηνίζουν ευθέως τις προθέσεις τους. Οι "δελφίνοι" άλλωστε, κρατούν πάντα μαχαίρι στο ζωνάρι τους.

ε. Το ότι "κάηκε" ο Βενιζέλος, πρώτον δεν το αποδέχομαι, και δεύτερον δεν το βλέπω σαν επιχείρημα που να επιτρέπει στον καθένα να σηκώνει το ανάστημά του, παραπάνω από ότι οι συνθήκες επιβάλλουν.

στ. Κάποια "γυναικεία" ρεύματα, μήπως εκπέμπουν άρωμα εξουσίας και σκοπίμως τα περνάμε στο "ντούκου";

ζ. Το γεγονός ότι ο άλλοτε λαλίστατος κ. Πάγκαλος, παρουσιάζεται πολύ μπερδεμένος, με έντονα τα σημάδια "πολιτικής σύγχυσης", πως το ερμηνεύετε;

στ. Το ΠΑΣΟΚ, γιατί μου δίνει την εντύπωση ότι είναι ένα "υποτακτικό κόμμα" όπου η εμπλοκή και οι σχέσεις των μελών - στελεχών, έχουν συμβιωτικό και συμβατικό χαρακτήρα.

ζ. Αφού οι σχέσεις των μελών δείχνουν εχθρική και ανταγωνιστική εικόνα, γιατί η δυσαρέσκεια αυτή δεν εκφράζεται ευθέως και παίρνει την μορφή ήπιων και μεμονομένων "διαπληκτισμών";

η. Αφού η διαμορφούμενη φθίνουσα πορεία του ΠΑΣΟΚ, όσο αλληλοεξοντωνικό χαρακτήρα και αν παίρνει, δεν παύει να είναι πάντα αναστρέψιμη.

Μήπως η έλλειψη πολιτικής τόλμης και πρωτοβουλίας, φρενάρουν αυτή την ανάκαμψη;

gianniotis.gr