Ο Αλέξης Γεωργούλης σκέφτηκε να κάνει νέο κόμμα…

 
Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε για την θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τις καταγγελίες εναντίον του για κακοποιητική συμπεριφορά, καταγγελίες που τον οδήγησαν σε παραίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την εκ νέου υποψηφιότητά του για τις ευρωεκλογές.

«Αυτό που υπάρχει στο προσκήνιο είναι ότι δεν υπάρχει καμία κατηγορία, δεν έχει προχωρήσει κάτι. Δικαστικά, δεν υπάρχει ούτε καν κατηγορία, δεν έχει γίνει κάτι. Δεν υπάρχει καν συζήτηση για να γίνει δικαστήριο. Υπάρχει κάποιος φάκελος ο οποίος αφορά την καταγγελία, όχι κάποια δικαστική υπόθεση όπως ακούστηκε στα media εκείνη την εποχή. Από την καταγγελία και από τότε που έγινε και η άρση της ασυλίας μου, έχει περάσει ένας χρόνος. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάποια δικαστική υπόθεση που εκκρεμεί για εμένα», είπε για τις καταγγελίες μιλώντας στο MEGA.

Και συμπλήρωσε: «Δε με έχει απομακρύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ δήλωσα παραίτηση αμέσως μόλις πληροφορήθηκα για αυτό. Έβλεπα ότι πρόκειται να πάρει πολύ μεγάλες πολιτικές διαστάσεις γιατί ήμασταν μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Αυτό που ήθελα να κάνω εγώ ήταν να αποστασιοποιηθώ τελείως από όλο το πολιτικό σκηνικό, είτε αφορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε αφορούσε άλλες ομάδες που ήθελαν να το εκμεταλλευτούν, είτε αφορούσε τον ευρωπαϊκό χώρο. Κοίταξα να περάσω κατευθείαν στον ανεξάρτητο χώρο για να μη δημιουργήσω προβλήματα. Μετά, η εξέλιξη ήταν πολύ άσχημη και περίεργη για το πώς το χρησιμοποίησε ο καθένας μέσα σε αυτόν τον λαβύρινθο τον προεκλογικό. Εμένα με είχε χτυπήσει ψυχολογικά αυτό το πράγμα, δεν μπορούσα καν να σκεφτώ καθαρά να δω ποια είναι η σωστή κίνηση».

Μάλιστα αποκάλυψε πως «σκέφτηκα να κάνω ένα καινούργιο κόμμα, δεν το κρύβω, μπήκα σε μια διαδικασία αλλά σε μια συνάντηση με τον κ. Καλογράνη που είναι ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος, είδα ότι έχουμε μια ταύτιση στο θέμα το τι πρόσημο πρέπει να έχει ένα καινούργιο όχημα. Οραματίζομαι ένα κόμμα το οποίο να μιλά για τον πολιτισμό. Η πολιτική δεν είναι διαξιφισμός και μάχη, πολλές φορές μπορεί να είναι και σύγκλιση, κάτι που λείπει».