Νέα μεγάλη απάτη στο TikTok...

 
Μέσω TikTok εντοπίστηκε η νέα μεγάλη διαδικτυακή απάτη με στόχο τους πολίτες. Μετά τα emails από την εφορία που αναφέρουν δήθεν επιστροφή φόρου, αλλά και από «τράπεζα» που ζητά «επιβεβαίωση στοιχείων», έρχεται το νέο μήνυμα, αυτή τη φορά από το TikTok... με «υπαλλήλους» να προσφέρουνεργασία με τεράστιες αποδοχές.

Ένα τέτοιο μήνυμα έλαβε κάτοικος Χανίων στο Viber, απευθείας στο τηλέφωνό του δηλαδή, το οποίο προερχόταν από τηλεφωνικό αριθμό με κωδικό Βιετνάμ (+84), ήταν όμως γραμμένο σε άψογα Ελληνικά, που δεν φαινόταν καν ότι προέρχεται από αυτόματη μετάφραση και το οποίο τον προσκαλούσε σε εργασία με ημερήσιες αποδοχές από 300 ως 800 ευρώ.

Μόνο που για να γίνει αυτό, έπρεπε να κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο (link) που υποτίθεται θα τον οδηγούσε σε επικοινωνία με το… εικονικό TikTok.


«Στείλτε μου τώρα ένα μήνυμα για να λάβετε 5 ευρώ!!!», κατέληγε το εν λόγω το μήνυμα. Προφανέστατα, με ένα κλικ στον εν λόγω σύνδεσμο, ο ανυποψίαστος χρήστης κινητού τηλεφώνου αντιμετωπίζει κίνδυνο μόλυνσης με ιό.


Το βέβαιο είναι ότι ούτε δουλειά θα βρει, ούτε λεφτά θα μπουν στον τραπεζικό λογαριασμό του. Μάλλον, το αντίθετο…