Σοκ στη Σλοβακία: Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού


 Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico τραυματίστηκε σοβαρά μετά από αιματηρή επίθεση με πυροβολισμούς, στη περιοχή Handlová, εξερχόμενος από πολιτιστικό κέντρο όπου είχε προηγουμένως συνεδριάσει η κυβέρνηση της χώρας. 

Μάλιστα, οι αρχές ασφαλείας της Μπρατισλάβα συνέλεβαν πάραυτα τον δράστη, αμέσως μετά την επίθεσή του στον αρχηγό της σλοβακικής κυβέρνησης. 
Πρόκειται για τον βετεράνο συγγραφέα Juraj Cintula, ο οποίος ώρες μετά τη σύλληψή, απέδωσε την απόπειρα δολοφονίας κατά του Fico στη διαφωνία του με την κυβερνητική πολιτική που ασκείται στη χώρα. 


O Robert Fico υπέστη αιμορραγία στην κοιλιακή κοιλότητα, την οποία οι γιατροί δυσκολεύονται να ανακόψουν. 
«Μετά την επέμβαση, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε τεχνητό κώμα. Όλα θα εξαρτηθούν από τη φυσική του κατάσταση και από το κατά πόσο το σώμα του μπορεί να αντεπεξέλθει στους τραυματισμούς που δέχθηκε», μεταδίδει το σλοβακικό κανάλι TA3 σε τελευταία του ενημέρωση.
Πάντως, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης Handlova μετά την απόπειρα δολοφονίας του, δήλωσε στο Reuters μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε.
Ο Fico νοσηλεύεται για τραύματα από σφαίρες που δέχθηκε και δίνεται μάχη, ώστε οι ζωτικές του λειτουργίες να σταθεροποιηθούν, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.