Κλαίει ο Χρυσοχοΐδης, τι άλλο θέλετε δηλαδή;...


 Το γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο: η Ελληνική Αστυνομία, με τα λάθη και τις παραλείψεις της, με τη δημοσιοϋπαλληλική λογική και συμπεριφορά της, επέτρεψε να δολοφονηθεί από τον σύντροφό της μια νεαρή γυναίκα μπροστά στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.


Η... ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας για μια δολοφονία που έγινε στην πόρτα της είναι δεδομένη, είναι τεράστια. Πήγε μια γυναίκα να ζητήσει προστασία στο Αστυνομικό Τμήμα και έφυγε από αυτό νεκρή. Δηλαδή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο υπάγεται η Ελληνική Αστυνομία, αδυνατεί να κάνει αυτό που λέει το όνομά του, να προστατεύσει τον πολίτη.

Ο υπουργός έπρεπε να είχε παραιτηθεί άμεσα, δεν χωράει δεύτερη συζήτηση. Όταν δολοφονείται στην είσοδο ενός αστυνομικού τμήματος ένας άνθρωπος, ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να πάει σπίτι του. Αυτό ακριβώς σημαίνει πολιτική ευθύνη, είναι ο ορισμός της. Πολλώ δε μάλλον όταν υπουργός είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που έχει περάσει πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο πόστο. Η ανικανότητά του βαράει κόκκινο.
Άλλωστε δεν είναι πρώτος πολίτης που δολοφονείται το τελευταίο διάστημα λόγω ανικανότητας της αστυνομίας, το ίδιο είχε γίνει προ μηνών με τον οπαδό της ΑΕΚ που δολοφονήθηκε από τους Κροάτες οπαδούς, που διέσχισαν ολόκληρη τη χώρα δίχως να τους ενοχλήσει κανείς.

Αλλά ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έχει την τσίπα να παραιτηθεί. Μόνο δηλώνει συντετριμμένος. Πραγματικά, δεν μας ενδιαφέρει διόλου αν κλαίει τα βράδια στον ύπνο του ο υπουργός από τη στενοχώρια του που δολοφονήθηκε το κορίτσι. Εν τω μεταξύ, βέβαια, καρατόμησε τον Διοικητή του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων, και ας μην ήταν αυτός εκεί κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Εντάξει, ο Διοικητής πήρε την υπηρεσιακή ευθύνη, την πολιτική δεν θα την πάρει κανένας; 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr