Οσμή σκανδάλου: Θέλει το υπ. Υγείας να αντικαταστήσει φθηνό φάρμακο για το ήπαρ με ένα πανάκριβο;


 Την έλλειψη του φαρμάκου URSOFALK, το οποίο είναι απαραίτητο για τους ασθενείς που παρουσιάζουν αυτοάνοσο χολοστατικό νόσημα στο ήπαρ αναδεικνύει ο Παύλος Πολάκης και καλεί το υπουργείο Υγείας να το εισάγει άμεσα, αφού, όπως αναφέρει, δεν παράγεται πια στην Ελλάδα.

«Τόσα όργια έχει κάνει ο ΙΦΕΤ επί ήμερων σας, τώρα γιατί καθυστερείτε να εισάγετε ένα απαραίτητο φάρμακο για τόσους ασθενείς;» αναρωτιέται ο πρώην αν. υπουργός Υγείας και προειδοποιεί να μην αντικαταστήσει το υπουργείο το εν λόγω φθηνό φάρμακο (10-12 ευρώ το κουτί) με άλλο που είναι πανάκριβο (2.000 δολάρια το κουτί)…

Αναλυτικά η ανάρτηση Πολάκη:

«Επανέρχομαι στο ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ της έλλειψης εδώ και τέσσερις μήνες του φαρμάκου URSOFALK γιατί παρά την αναφορά στην ομιλία μου στη Βουλή, ούτε ο Γεωργιάδης ούτε ο Θεμιστοκλέους είχαν το στοιχειώδες φιλότιμο να κάνουν κάτι!!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΙ:

Το φάρμακο αυτό είναι  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ και θεραπεία πρώτης γραμμής για όλους τους ασθενείς που παρουσιάζουν κάποιο αυτοάνοσο χολοστατικό νόσημα στο ήπαρ!!

Χρειάζεται ο κάθε ασθενής 3-4 κουτιά το μήνα.

Οι ασθενείς  αυτοί είναι περίπου 2-2.500 χιλιάδες σε όλη τη χώρα και τους έχετε αφήσει ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΥΣ!!

Το φάρμακο είναι ΦΘΗΝΟ!!(10-12 ευρώ νομίζω κάνει).

Η εδώ εταιρεία δεν το παράγει γιατί δεν παίρνει λέει τη δραστική ουσία από το εξωτερικό!

ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΜΕΣΩ ΙΦΕΤ!!!

Τόσα όργια έχει κάνει ο ΙΦΕΤ επί ημερών σας τώρα γιατί καθυστερείτε να εισάγετε  ένα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ για τόσους ασθενείς;;;;

Υγ. Δεν θέλω να πιστέψω (ακόμα) πως αυτή η έλλειψη συνδέεται με την αντικατάσταση του φθηνού URSOFALK, από το φάρμακο δεύτερης γραμμής θεραπείας για αυτά τα νοσήματα που λέγεται OCALIVA !!

Το φάρμακο αυτό έχει εγκριθεί από το 2023 να δίνεται σε όσους δεν ανταποκρίνονται στο URSOFALK και έρχεται εισαγωγή  με ειδική συνταγογράφηση και έγκριση και κοστίζει αν τα ξέρω καλά γύρω στα 2.000 δολάρια το κουτί!!!!(ίσως και πολύ παραπάνω)

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ…..

Θα φανεί σύντομα!!

ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ!!»