Μπριζ – ΠΑΟΚ: Το χρονικό της απόλυτης ντροπής!


 Δυστυχώς, όπως αναμενόταν, χιλιάδες ήταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ που έμειναν χθες έξω από το «Γιαν Μπρέιντελ».

Αυτό όμως, με βάση τα όσα εξελίχθηκαν έξω από το «σπίτι» της Κλαμπ Μπριζ, ήταν το λιγότερο…

Οι πρώτοι οπαδοί του ΠΑΟΚ που προσέγγισαν το «Γιαν Μπρέιντελ», δύο και πλέον ώρες πριν την σέντρα του αγώνα, δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα στο να προσεγγίσουν το γήπεδο και να μπουν σε αυτό.

Ωστόσο, ο κύριος όγκος του «ασπρόμαυρου» κόσμου, είτε με εισιτήριο είτε χωρίς, βίωσε ακραίες καταστάσεις στην «καρδιά» της… πολιτισμένης Ευρώπης!

Η «ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΙΑ» ΤΩΝ ΒΕΛΓΩΝ

Τόσο την Τετάρτη όσο και χθες, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες να πείσει τους ανθρώπους της Κλαμπ Μπριζ να «ανοίξει» κι άλλη κερκίδα του «Γιαν Μπρέιντελ» για τους φίλους του «δικεφάλου».

Προς αυτή την κατεύθυνση πίεσε διακριτικά και η βελγική αστυνομία που ήθελε όσο το δυνατόν λιγότερους Έλληνες στην πόλη και πέριξ του γηπέδου χωρίς εισιτήριο, όμως οι αξιωματούχοι της Κλαμπ Μπριζ, παρότι ήταν ξεκάθαρο πως θα υπήρχαν εκατοντάδες άδεια καθίσματα, ήταν ανένδοτοι:

«Κανένα έξτρα εισιτήριο πέρα από τα 1.450 που πήρατε» ήταν η μόνιμη φράση των Βέλγων, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την πλευρά της να ενημερώνει σχετικά τον κόσμο της και μέσω επίσημης ανακοίνωσης χθες το μεσημέρι, συνιστώντας… αυτοσυγκράτηση και προτρέποντας όσους δεν είχαν εισιτήριο, να μην προσεγγίσουν το γήπεδο.

Η «ΣΠΙΘΑ» ΚΑΙ Η «ΕΚΡΗΞΗ»

Ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα, όλοι οι δρόμοι περιμετρικά του «Γιαν Μπρέιντελ» μετατράπηκαν σε σκηνικό για… χολυγουντιανή ταινία δράσης.

«Μπλόκα» παντού με περιπολικά και οδοφράγματα, πεζοί και έφιπποι αστυνομικοί, ειδικές δυνάμεις ΜΑΤ, drones, κανόνια νερού και ένα ελικόπτερο, μετέτρεψαν σε «αστακό» το γήπεδο της Κλαμπ Μπριζ , προκειμένου να μην υπάρξει ούτε ένας οπαδός του ΠΑΟΚ που θα έφτανε σε αυτό χωρίς εισιτήριο.

Ωστόσο, η απαράδεκτη συμπεριφορά της Αστυνομίας, που έδειξε τις προθέσεις της από το μεσημέρι, ψάχνοντας ακόμα και τις τσάντες των φίλων του ΠΑΟΚ στα λεωφορεία χωρίς αυτοί να βρίσκονται μέσα σε αυτά, αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για να ανάψει η «σπίθα» που οδήγησε σε «έκρηξη».

Στις πρώτες προσπάθειές τους να εντοπίσουν αυτούς που δεν είχαν εισιτήρια, οι Βέλγοι αστυνομικοί υπήρξαν πρωταγωνιστές ενός θεάτρου του… απόλυτου παραλόγου, φτάνοντας στο σημείο να παίρνουν τα εισιτήρια φίλων του «δικεφάλου» που βρίσκονταν μαζί με Έλληνες δίχως εισιτήριο, βρίζοντας, σπρώχνοντας και σημαδεύοντας με τα κανόνια νερού τους εκδρομείς, μεταξύ των οποίων και πολλά μικρά παιδιά!


ΠΕΔΙΟ «ΜΑΧΗΣ» ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τα όσα έλαβαν χώρα στη συνέχεια, συνιστούν ντροπή για ένα ευρωπαϊκό κράτος εν έτη 2024.


Η χρήση των κανονιών νερού πάνω στους οπαδούς του ΠΑΟΚ προκάλεσε απίστευτο εκνευρισμό και ακολούθησε αλόγιστη χρήση χημικών και σπρέι, με το όλο σκηνικό να θυμίζει πλέον πεδίο μάχης.


Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, εκατοντάδες φίλοι του ΠΑΟΚ βράχηκαν μέχρι το… κόκκαλο, μαζί με αυτούς και τα εισιτήριά τους, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που τραυματίστηκαν είτε ελαφρά είτε βαριά (υπήρξαν οπαδοί που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά) την ώρα που η Αστυνομία εξακολουθούσε να μην επιτρέπει κόσμο με εισιτήριο στα χέρια να μπει στη θύρα που προορίζονταν για τον κόσμο του «δικεφάλου» και να απομακρύνει Έλληνες από τις υπόλοιπες κερκίδες, παρότι είχαν περάσει κανονικά τον έλεγχο και τα τουρνικέ, με εισιτήρια που αγόρασαν νόμιμα!


«ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΖΩΑ»

«Συμπεριφέρθηκαν σε ανθρώπους σαν ζώα, χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς να υπάρχει λόγος.


Πετούσαν νερό πάνω μας, σε παιδιά, σε γυναίκες. Είχαμε εισιτήριο και δεν μας άφηναν να μπούμε στο γήπεδο. Μεγάλη ντροπή» έγραψε σχετικά στα προσωπικά του social media ο δίδυμος αδερφός του Μπράντον Τόμας, Τζόρνταν, ο οποίος έμεινε τελικά εκτός «Γιαν Μπρέιντελ», όπως εκατοντάδες φίλοι του ΠΑΟΚ που είχαν στην κατοχή τους εισιτήρια!


Την ίδια στιγμή, υπήρξαν συλλήψεις φίλων του ΠΑΟΚ που έκαναν το… έγκλημα σύμφωνα με τους Βέλγους να αγοράσουν εισιτήρια σε άλλες θύρες του γηπέδου, χωρίς να φοράνε διακριτικά του «δικεφάλου» και χωρίς να προκαλέσουν κανέναν, αλλά αντί να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της αγαπημένης τους ομάδας με την Κλαμπ Μπριζ, έχοντας ξοδέψει ακόμα και 400 ευρώ για ένα εισιτήριο, πέρασαν το βράδυ τους σε κάποιο αστυνομικό τμήμα, καταγγέλοντας απίστευτες συμπεριφορές από πλευράς αστυνομικών.


Η ΟΡΓΗ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Η πρώτη κίνηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ χθες το μεσημέρι, με το που άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια από την συμπεριφορά των Βέλγων αστυνομικών, ήταν να ενημερωθεί η ελληνική πρεσβεία.


Η δεύτερη, ήταν να ενημερωθεί επίσημα η UEFA για τα όσα βίωσαν οι φίλοι του “δικεφάλου” στο περιθώριο της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης, με όσους βρέθηκαν πάντως χθες στο «μάτι του κυκλώνα», να διακατέχονται δικαιολογημένα από μία απίστευτη οργή, για τη συμπεριφορά που έτυχαν πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα από ανθρώπους που μόνο την τάξη δεν φρόντισαν να επιβάλλουν!