Επιστολή Αγγελούδη σε Τσέφεριν για τα γεγονότα στο Μπριζ

 
Με επιστολή που απέστειλε τη Δευτέρα στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, κατήγγειλε τη στάση των βελγικών αρχών στο Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ την περασμένη Πέμπτη για τα προημιτελικά του Europa Conference league κι αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχτηκαν μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου και του δημοτικού συμβουλίου της συμπρωτεύουσας.

Αναλυτικά, η επιστολή:

«Για εμάς στον Δήμο Θεσσαλονίκης, η ασφάλεια των οπαδών της Club Brugge που θα επισκεφθούν αυτές τις μέρες την πόλη μας είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Μέλημά μας είναι να εκτονώνουμε και να επιλύουμε προβλήματα αντί να δημιουργούμε μεγαλύτερα.

Θα θέλαμε ωστόσο να σας επιστήσουμε την προσοχή, να ζητήσετε και να αξιολογήσετε προσεκτικά τις καταγγελίες των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ευκαιρία γιορτής κι ανταλλαγής εμπειριών κι όχι φίλαθλοι εκ προοιμίου εγκληματίες.

Θεωρούμε αυτονόητο πως θα πράξετε τα δέοντα προκειμένου να αποδοθούν ΕΥΘΥΝΕΣ για όσα διαδραματίστηκαν στο Βέλγιο εις βάρος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ».