Πρωτοβουλία για νέα λωρίδα αλληλεγγύης από Ελλάδα στην Ουκρανία παρουσίασε ο Σταϊκούρας!


 Μια ακόμη πρωτοβουλία αναλαμβάνει η κυβέρνηση για να αποδείξει το προκλητικό πλέον ενδιαφέρον της για την Ουκρανία.

Αφορά στη δημιουργία νέας λωρίδας αλληλεγγύης από την Ελλάδα στην Ουκρανία, μέσω της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, την οποία παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο Διεθνές Φόρουμ Μεταφορών στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε βασικά λιμάνια θα είναι αυτά της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποκατασταθούν οι μεταφορικές συνδέσεις και να ενισχυθεί περαιτέρω η Ουκρανία.

Σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις προσπάθειες για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας στην ΕΕ και πέραν αυτής, επικεντρώνοντας στη σημασία του νέου Ευρωπαϊκού Διαδρόμου Μεταφορών, Βαλτική Θάλασσα – Μαύρη Θάλασσα – Αιγαίο Πέλαγος.

Όπως είπε «ο προτεινόμενος νέος Ευρωπαϊκός Διάδρομος Μεταφορών Βαλτική Θάλασσα – Μαύρη Θάλασσα – Αιγαίο Πέλαγος, ο λεγόμενος διάδρομος BBA, διευκολύνει το σχέδιο και την ιδέα που διέπει την πρωτοβουλία 3Seas και δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε τον διάδρομο προς την επικράτειά μας».

Και συνέχισε λέγοντας πως «ο προγραμματισμένος διάδρομος Αλεξανδρούπολη – Μπουργκάς – Βάρνα, με την επέκτασή του στην Κωνστάντζα και τα σύνορα της Μολδαβίας, όπως συζητήθηκε στην πρόσφατη τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας, θα παίξει ενεργό ρόλο για τη χώρα μας στις μεταφορικές ροές που αναδιαμορφώνονται στην Ευρώπη, τόσο με τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, αλλά και τη δυνατότητα πρόσβασης σε νέες αγορές της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας».