Ο Τραμπ «εξασφάλισε» το χρίσμα – Δεδομένο ότι οι ψηφοφόροι του ντε Σάντις θα στραφούν στον πρώην Πρόεδρο

0


 Σχεδόν εξασφαλισμένο θεωρείται το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος προηγείται και στο Νιού Χαμσάιρ – που πάει αύριο στις κάλπες – και είναι μια πολιτεία με ένα πιο μετριοπαθές εκλογικό σώμα.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο μέχρι πρόσφατα εθεωρείτο προνομιακό πεδίο της Νίκη Χείλι, η οποία παρουσιάζεται ως μια εναλλακτική ρεπουμπλικανική υποψηφιότητα. Εκτιμάται πως αν αύριο χάσει με μεγάλη διαφορά θα δεχθεί πιέσεις να αποχωρήσει από τον αγώνα.

Τώρα η αποχώρηση του ντε Σαντις ευνοεί περαιτέρω τον πρώην πρόεδρο γιατί ο κυβερνήτης της Φλοριντα παρουσιαζόταν σαν ένας ακόμη Τραμπ αλλά χωρίς τις ακρότητες που τον χαρακτηρίζουν. Έτσι θεωρείται δεδομένο ότι οι ψηφοφόροι ντε Σαντις θα στραφούν στον Τραμπ αφήνοντας της Χείλι ακόμη πιο ευάλωτη.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε λοιπόν το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει και υπάρχουν μόνο δυο υποψήφιοι. Τραμπ εναντίον Χείλι αλλά εκτιμάται ότι πολύ σύντομα κυρίαρχος σε αυτό το τοπίο θα είναι μόνο ο Τραμπ.

Kαι έτσι θα περάσουμε πολύ σύντομα, ακόμη και πριν από τα συνέδρια του καλοκαιριού, σε μια σκληρή προεκλογική μάχη Μπαιντεν Τραμπ και συνεπώς σε μια περίοδο νέας αυξημένης πόλωσης και επικίνδυνου διχασμού εδώ στην Αμερική. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)