Δούκας κατά Μπακογιάννη: «Εκδικητική η τροπολογία – Να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες της Αθήνας»

0


 «Η τροπολογία αυτή είναι εκδικητική για τους πολίτες της Αθήνας που ψήφισαν εμένα και όχι τον κ. Μπακογιάννη και πρέπει να ζητήσει μια συγγνώμη ο κ. Μπακογιάννης στους Αθηναίους και στις Αθηναίες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Χάρης Δούκας αναφορικά με την τροπολογία για την «Ανάπλαση ΑΕ».

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, ανέφερε ότι «ο κ. Μπακογιάννης, που είναι ακόμα δήμαρχος, είναι και πρόεδρος στην Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ. Έγινε πρόεδρος όντας δήμαρχος με αλλαγή στο νόμο από την κυβέρνηση της ΝΔ και σταματάει ο δήμος της Αθήνας να συμμετέχει στην «Ανάπλαση» όταν ο κ. Μπακογιάννης δεν θα είναι πια δήμαρχος της Αθήνας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την «Ανάπλαση ΑΕ», διερωτώμενος «πώς γίνονται αναπλάσεις στην Αθήνα χωρίς τη συμμετοχή της Αθήνας».

«Ξέρω ότι δε θα είμαι πρόεδρος με βάση την τροπολογία αυτή. Δεν είναι προσωπικό, ούτε ο Δήμος Αθήνας θα συμμετέχει με κάποιο εκπρόσωπο. Δηλαδή θα γίνονται αναπλάσεις στην Αθήνα χωρίς την Αθήνα. Όλα αυτά αποφασίστηκαν την τελευταία μέρα πριν κλείσει η Βουλή. Προφανώς και δεν το ήξερα. Δεν το ήξερε νομίζω και κανείς. Προφανώς και είναι απαράδεκτη η τροπολογία, γι αυτό και τη χαρακτήρισα “σκάνδαλο”.


Λίγες μέρες πριν αναλάβω ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, το οποίο χρησιμοποίησε και ο κ. Μπακογιάννης για να κάνει μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις, αλλάζει χέρια. Γίνεται ένα μπερδεμένο πράγμα. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Προφανώς και είναι μια δικαιολογία για να πάρουν την «Ανάπλαση» από εμένα, διότι έχασε η κυβέρνηση τον εκλεκτό της από δήμαρχο της Αθήνας. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να πάρει πίσω την τροπολογία», υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας.


«Η τροπολογία αυτή είναι εκδικητική για τους πολίτες της Αθήνας που ψήφισαν εμένα και όχι τον κ. Μπακογιάννη και πρέπει να ζητήσει μια συγγνώμη ο κ. Μπακογιάννης στους Αθηναίους και στις Αθηναίες, διότι τον τίμησαν και ήταν δήμαρχος και είναι ακόμα και πρόεδρος της εταιρείας και μάλιστα θέλει να παίξει και ένα αυτοδιοικητικό ρόλο. Και είναι σημαντικό να προσπαθεί κανείς να ενισχύσει την αυτονομία της αυτοδιοίκησης και με τέτοιες δράσεις η αυτοδιοίκηση γίνεται λάφυρο της κυβέρνησης», συμπλήρωσε.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)