«Λέτε ό,τι σαχλαμάρα σας κατέβει»: Επίθεση Μητσοτάκη σε Βελόπουλο

0

 
Στην δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Βελόπουλο για συνωμοσιολογίες, βάζοντάς τον στο στόχαστρό του.

Ο πρωθυπουργός είπε συγκεκριμένα: «Είστε διακινητές των πιο θλιβερών fake news και θεωριών συνωμοσίας. Λέτε ό,τι σαχλαμάρα σας κατέβει με το αζημίωτο και όταν σας απαντάμε βγάζετε και γλώσσα. Νισάφι πια. Δεν θα είστε στο απυρόβλητο».

Αναφέρθηκε και σε όσα συμβαίνουν στους Σπαρτιάτες λέγοντας πως «γνωρίζαμε πως στη Βουλή υπάρχει ένα κόμμα χωρίς αρχηγό, σήμερα μάθαμε ότι υπάρχει και αρχηγός χωρίς κόμμα» και τόνισε πως τα όσα είπε ο Βασίλης Στίγκας για τους βουλευτές του δεν θα πρέπει να μείνουν ασχολίαστα.

Πάντως την απάντησή του την πήρε ο Μητσοτάκης δια στόματος Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο κ. Βελόπουλος καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ανακρίβεια στις αναφορές που έκανε για τις ελλείψεις επιβραδυντικού υγρού και για την διακίνηση συνωμοσιολογιών περί πυρκαγιών με στόχο την τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι «αυτό που καθιστά έναν άνθρωπο επικίνδυνο είναι η άγνοια. Επιστρέφω στον πρωθυπουργό τις εκφράσεις του για ‘σαχλαμάρες’ και θα πω ότι και σαχλαμάρες λέει αυτός, και είναι ψεύτης». Κατέθεσε δημοσιεύματα του «Πρώτου Θέματος» που ανέφεραν ότι «η φωτιά στην Πάρνηθα έσβησε με επιβραδυντικό υγρό» και ζήτησε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, «να πείτε στον ψεκασμένο πρωθυπουργό σας, ότι δεν θα λέει εδώ μέσα ψέματα, δεν θα υβρίζει κανένα πολιτικό του αντίπαλο».

«Ο Πρωθυπουργός προκαλεί θλίψη – συνέχισε ο κ. Βελόπουλος – γιατί είναι άσχετος καθώς μπέρδεψε το υγρό αφρού που μπαίνει στα Κανατέρ με το επιβραδυντικό υγρό που παίρνουν άλλα αεροσκάφη». Δέκα αεροπλάνα C-130 αφέθηκαν να μην πετούν, παρατήρησε. «Αυτοί είστε. Και άσχετοι. Και με αλαζονεία και κυρίως προβληματικοί…» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αμφισβήτησε και την αναφορά του πρωθυπουργού ότι «στα καμένα απαγορεύεται να στήνονται ανεμογεννήτριες» λέγοντας: «Πείτε στον κ. Μητσοτάκη πάνω στον Όλυμπο να πάει να περάσει τα ανεμοπτερύγια των 120 μέτρων γιατί ο δρόμος δεν είναι επτά και οκτώ μέτρα που χρειάζεται». Για αυτό είπε «και υπήρξε ο νόμος που έχετε περάσει για να διευκολύνονται οι ολιγάρχες». Ανέφερε πως υπάρχουν μελέτες που δείχνουν την ζημιά που κάνουν στο περιβάλλον οι ανεμογεννήτριες όπως αυτές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για τις οποίες και κατέθεσε σχετικό υλικό στα Πρακτικά και πρόσθεσε πως «εάν ο κ. πρωθυπουργός θέλει ανεμογεννήτριες, να τις βάλει στο σπίτι του στα Χανιά»

Ο κ. Βελόπουλος, επίσης, αντιτάχθηκε στις προσλήψεις συνοριοφυλάκων αναρωτώμενος: «Τι τους θέλετε, αφού όποιος μπαίνει στην χώρα του δίνετε άσυλο! Τι θέλετε; Να πάρετε 5.000 νέους συνοριοφύλακες για να έχετε 20.000 σταυρούς περισσότερους;». Χαρακτήρισε «παραμύθι» τις αναφορές σε «ακραίες κλιματικές συνθήκες» λέγοντας πως «ο πλανήτης πάντα είχε μεταβολές στο κλίμα. Αυτό είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο, γι’ αυτό είχαμε και τους κατακλυσμούς για όσους ξέρουν από Ιστορία» είπε.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)