PIRAEUS: Στον Πειραιά ένα από τα μεγαλύτερα πλοία κοντέινερ στον κόσμο

newstik
0

 


Ένα από τα μεγαλύτερα πλοία κοντέινερ παγκοσμίως, υποδέχθηκε, στο παρθενικό του ταξίδι, ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT).

Πρόκειται για το OOCL PIRAEUS, ιδιοκτησίας της Orient Overseas Container Line Europe, θυγατρικής του Ομίλου COSCO SHIPPING και το οποίο έλαβε τιμητικά το όνομά του σε αναγνώριση του σπουδαίου ρόλου που διαδραματίζει ο εμπορευματικός σταθμός του Πειραιά ως κόμβος των διεθνών εμπορευματικών μεταφορών - ιδιοκτησίας της Orient Overseas Container Line Europe, θυγατρικής του Ομίλου COSCO SHIPPING.

Το OOCL PIRAEUS έχει ενταχθεί από τον Ιούνιο στη γραμμή LL3 της OOCL προσεγγίζοντας 13 λιμάνια σε μια κυκλική διαδρομή διάρκειας 84 ημερών η οποία ενώνει τη Νοτιοανατολική Ασία με τη Βορειοδυτική Ευρώπη. Είναι το δεύτερο πλοίο -μετά το OOCL SPAIN που είχε προσεγγίσει τον Πειραιά τον φετινό Απρίλιο- μιας σειράς mega container πλοίων τα οποία ναυπηγεί στην Κίνα κατά παραγγελία της OOCL η Dalian COSCO KHI Ship Engineering Co. Ltd. (DACKS).


Με μεταφορική ικανότητα 24.188 TEUs, μήκος 399,9 μ. και πλάτος 61,30 μ., το νεόδμητο πλοίο ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία και είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα ευφυή συστήματα και αναβαθμισμένο - φιλικό στο περιβάλλον - σχεδιασμό, όπως οι γραμμές χαμηλής αντίστασης και η εξοικονόμηση ενέργειας με βολβοειδή πλώρη.

H PCT υποδέχτηκε το πλοίο σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς, παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων, εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και εκπροσώπων της OOCL.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Zhang Anming, Managing Director της PCT σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «είναι σημαντικό πως τα τελευταία 13 χρόνια, η PCT επενδύει συστηματικά στους βασικούς πυλώνες ενός σύγχρονου, ελκυστικού και ανταγωνιστικού λιμανιού: άνθρωποι, κοινωνία, υποδομές και τεχνολογία. Η συνεχής προτεραιότητά μας ήταν όχι μόνο να ανταποκριθούμε, αλλά και να υπερβούμε τις προσδοκίες των πελατών μας, παρέχοντάς τους επαγγελματικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όσον αφορά την ασφάλεια, την διαχρονικότητα και την αποτελεσματικότητα».

Όπως επεσήμανε το 2022 ο όγκος της OOCL στο λιμάνι του Πειραιά ξεπέρασε τα 250.000 TEUs, σημειώνοντας αύξηση 400% σε σχέση με το 2017, όταν η OOCL εντάχθηκε στην οικογένεια του Ομίλου COSCO SHIPPING. «Αυτό δεν είναι μόνο ένας καλός οιωνός, αλλά και μια σημαντική χειρονομία που δείχνει ότι η COSCO SHIPPING, η OOCL και το λιμάνι του Πειραιά θα δυναμώσουν περαιτέρω τον δεσμό τους και θα οδηγήσουν από κοινού σε αποτελέσματα αμοιβαίας ωφέλειας» τόνισε.

Οι νέες επενδύσεις

Ο κ. Anming επεσήμανε ακόμη ότι οι συνολικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια ανέρχονται περίπου σε 600 εκατ. ευρώ ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται πρόσθετες επενδύσεις συνολικού ύψους 43 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2023-2024 μόνο από τον PCT ενώ εκκρεμεί η έγκριση των Αρχών για περίπου 20 εκατ. ευρώ επενδύσεις από τον ΟΛΠ. Οι επενδύσεις αυτές επικεντρώνονται στην υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας καθώς και στην αναβάθμιση εγκαταστάσεων, υποδομών και εξοπλισμού.

Από την πλευρά του ο κ. Dean Russel, Third Party Agents Manager OOCL Regional Office (UK) υπογράμμισε τον ισχυρό δεσμό μεταξύ της PCT και της OCCL. «Το OCCL Piraeus και οι 11 αδερφές της αποτελούν ένα ισχυρό παράδειγμα της δέσμευσης της OCCL για πράσινη ναυτιλία, για μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις ανά TEU, χρησιμοποιώντας φιλικές προς το περιβάλλον και smart τεχνολογίας» επεσήμανε εν΄θ πρόσθεσε ότι ο Πειραιάς αποτελεί εδώ και χρόνια στρατηγικό λιμάνι στο παγκόσμιο δίκτυο της OCCL και ανυπομονούμε να εξυπηρετήσουμε ακόμα περισσότερους πελάτες σε αυτό το λιμάνι».

Τέλος, ο Capt. Wang Jihang, Executive Deputy Managing Director της PCT τόνισε ότι «για εμάς στη PCT η ονοματοδοσία του OOCLPiraeus μας γεμίζει υπερηφάνεια. Αποτελεί διεθνή αναγνώριση της ανοδικής πορείας του λιμανιού του Πειραιά που κατατάσσεται ανάμεσα στους σημαντικότερους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στη

 Μεσόγειο και την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, η ονομασία έρχεται ως επιβράβευση του αποτελεσματικού έργου της PCT, που συμβάλλει στο να αποκτήσει το λιμάνι του Πειραιά μια αναγνώριση αντάξια της στρατηγικής του θέσης και της πλούσιας ιστορίας του. Το λιμάνι του Πειραιά επιλέχθηκε σε αυτό το δρομολόγιο λόγω της εξαιρετικής ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει η PCT, σε συνδυασμό με την ευνοϊκή προοπτική του λιμανιού ως πύλη προς το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο


voria.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)