Ενθουσιασμένοι στο Μαξίμου με τον Στίγκα

0

 
Ευχάριστη έκπληξη ήταν για το Μέγαρο Μαξίμου η ομιλία του επικεφαλής του κόμματος «Σπαρτιάτες», Βασίλη Στίγκα, στην πρώτη του εμφάνιση στην Βουλή των Ελλήνων.

Από τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του, το επιτελείο του πρωθυπουργού, έτριβε κυριολεκτικά τα μάτια του: Νόμιζαν πως άκουγαν τον Κυριάκο του 2019!

Ο Στίγκας, όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή επίθεση στον πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία, αλλά αντίθετα χρησιμοποίησε όλα τα επιχειρήματα που έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη νίκη το 2019, κατακεραυνώνοντας τον ΣυΡιζΑ.

Από τα «100 δις που κόστισε η διαπραγμάτευση του Βαρουφάκη», έως την Marfin που την «έκαψαν ακροαριστεροί», Ενώ επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και για την συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς όμως να πει ούτε μία λέξη για τη Νέα Δημοκρατία που ως κυβέρνηση χαρακτήρισε την συμφωνία «ιστορική»!

Η παρέμβαση Στίγκα θεωρήθηκε από το Μαξίμου ως ευθεία στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και άνοιξε την πόρτα για ευρύτερη συνεργασία εντός κοινοβουλίου, ειδικά για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Οι 12 βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες», μπορεί να δώσουν πολύτιμη ανάσα και να πιέσουν βάναυσα το Νίκο Ανδρουλάκη να υποταχθεί υπό το φόβητρο της «ακροδεξιάς», ώστε να στηρίξει αυτός τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η εξέλιξη αυτή όμως ενισχύει και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος είχε δεχθεί πυρά και από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς του καταλόγισαν ολιγωρία, η οποία επέτρεψε στο νέο αυτό κόμμα να συμμετέχει στις εκλογές και να εισέλθει στο κοινοβούλιο. Σήμερα έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένος. Στην πρώτη παρέμβαση μάλιστα Γεραπετρίτη, υπήρξε σφοδρή αντίδραση τόσο από τον Μιχάλη Κατρίνη, όσο και από τον Κυριάκο Βελόπουλο, δεν πήρε όμως το λόγο κανένας από το κόμμα του Βασίλη Στίγκα για να αντιδράσει!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)