Συζήτηση για νέο debate εν μέσω αλαζονικού κρυφτού...


 Τρεις εβδομάδες μας χωρίζουν απ' τις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου και το θέμα μιας νέας τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών έρχεται ξανά στο επίκεντρο. 

Στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, υπό την... προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας Καλλιόπης Σπανού, με βασικό θέμα τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Το ερώτημα είναι εάν η Ν.Δ. θα κινηθεί σε πνεύμα συνεννόησης και πολιτικού σεβασμού, και εάν θα ανταποκριθεί στις αλλεπάλληλες προτάσεις τόσο απ' τον Αλέξη Τσίπρα όσο και απ' τον Νίκο Ανδρουλάκη, ώστε να προσέλθει σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση – ή εάν θα απορρίψει την πρόταση με τον αλαζονικό αέρα της πρωτιάς (και της μεγάλης διαφοράς από τα υπόλοιπα κόμματα) που κατέκτησε στις κάλπες της 21ης Μαΐου.


Η αλαζονεία Μητσοτάκη


Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, στον Αντώνη Σρόιτερ, όταν ρωτήθηκε αν θα πραγματοποιήσει τηλεμαχία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ –όπως είχε συμφωνήσει προεκλογικά– είπε: «Νομίζω ότι το ντιμπέιτ δεν έχει νόημα να γίνει». Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έχει λόγο να γίνει, γιατί έχει κριθεί το ποιος θα είναι πρώτος». 


Την αλαζονεία του δεν την έκρυψε ούτε στην πρώτη ομιλία που έδωσε στο Περιστέρι, όπου λίγο-πολύ θέλησε να εμφανιστεί χωρίς αντίπαλο στις δεύτερες εκλογές. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης μάλλον διακινδυνεύει να χάσει περισσότερα από το να κερδίσει έστω και λίγα, εάν πραγματοποιηθεί τελικά η τηλεμαχία.


Το νέο κάλεσμα


Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του ξαναπέταξε το γάντι πριν από λίγες μέρες, καλώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη να «πάμε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την επομένη να πάμε σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση οι δύο μας να συζητήσουμε τα προγράμματα».


«Μη λιποτακτήσετε άλλη μία φορά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Μην αρνηθείτε τον διάλογο, τη συζήτηση στα ΜΜΕ, μη γυρνάτε από πλατεία σε πλατεία θεωρώντας δεδομένη την ετυμηγορία του ελληνικού λαού με έπαρση και αλαζονεία δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει αντίπαλος. Αντίπαλος σας είναι το πρόγραμμά μας» είπε ο Αλ. Τσίπρας σε ομιλία του στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων.


Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άκης Σκέρτσος επέλεξε να... πετάξει χαρταετό, λέγοντας ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι κοστολογημένο και «σε απόλυτη συμφωνία με τους στόχους που έχουν τεθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας», χωρίς να δώσει απάντηση στο αίτημα για νέο debate στη μακροσκελή του ανακοίνωση...


efsyn.gr