Εφιάλτης για το Μητσοτάκη η «κυβέρνηση ηττημένων» και τα «κάγκελα της φυλακής»

0

 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης … ονειρεύεται σχηματισμό αυτοδύναμης, σταθερής και αποτελεσματικής κυβέρνησης στις επικείμενες εκλογές και απορρίπτει κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.


Κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις παρακολουθήσεις αλλά και στην «αδιανόητη και απαράδεκτη» όπως τη χαρακτήρισε σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη. Μια σύλληψη για την οποία ωστόσο η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι μόνο λόγια καθώς δεν έχει προβεί σε δραστικές ενέργειες μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή πρόκληση από πλευράς Αλβανίας.


Κανένα περιθώριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

«Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχω λίγα να συζητήσω, έχει φέρει το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον θεωρώ δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού. Μια τέτοια κυβέρνηση, ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, θα ήταν μια κυβέρνηση που θα πατούσε συνεχώς το φρένο την ώρα που πρέπει να πατήσουμε γκάζι. Δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της χώρας» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «επιμένω ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου να υπάρξει κάποια κυβέρνηση συνεργασίας έστω και αν αριθμητικά θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή».


«Οι διαχωριστικές γραμμές από τον κ. Ανδρουλάκη τραβήχτηκαν από την πρώτη στιγμή, και δεν μπορεί να λέει ότι δεν ζήτησα συνάντηση μαζί του. Είναι ψέμα αυτό. Ζήτησα μια φορά στη Βουλή και άλλη μια φορά τηλεφωνικά. Πρέπει να θέλει κι ο άλλος να συζητήσει μαζί μου. Ήταν μια στρατηγική από την πρώτη στιγμή του κ. Ανδρουλάκη και όταν λέει ότι “ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης”, λέει ουσιαστικά όχι σε Μητσοτάκη γιατί θα βγούμε πρώτοι».


Ο Μητσοτάκης ναι μεν χαρακτηρίζει τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρι «αδιανόητη και απαράδεκτη» αλλά από την άλλη η κυβέρνησή του κοιτάζει με σταυρωμένα τα χέρια τις απίστευτες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Αλβανία. Αντί να απολογηθεί στον ελληνικό λαό και στον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό για τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, απλώς προειδοποιεί σε αυστηρό ύφος πως θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις εφ’ όσον συνεχισθεί αυτή η στάση από τα Τίρανα.


«Πήγα ως πρωθυπουργός πριν από λίγο καιρό στη Χειμάρρα και τόνισα ότι η Ελλάδα θα είναι αρωγός της εθνικής μας μειονότητας. Να γνωρίζει η Αλβανία ότι θα επηρεάσει τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά και τον δρόμο της Αλβανίας προς την Ευρώπη, δεν θα ανεχτώ τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος της εθνικής μας μειονότητας», ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού για το φλέγον ζήτημα της σύλληψης Μπελέση.

https://www.newsbreak.gr/politiki/467660/efialtis-gia-to-mitsotaki-i-kyvernisi-ittimenon-kai-ta-kagkela-tis-fylakis/

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)