Εκλογές 2023: Η μεγάλη έξοδος για τους ετεροδημότες - Αυξημένη κίνηση σε ΚΤΕΛ και Εθνικές Οδούς

Ανώνυμος

 


Μάλιστα, μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα, με καθυστερήσεις 15΄-20΄.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα περισσότερα λεωφορεία από τον Κηφισό αναχωρούν με πληρότητα που αγγίζει το 100% και για αυτό τον λόγο προγραμματίζονται συνεχώς έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών – ψηφοφόρων.

Οι εκλογές 2023 «άνοιξαν» τους δρόμους και τα λιμάνια για τους πολίτες που από το πρωί της Παρασκευής εγκαταλείπουν μαζικά τα μεγάλα αστικά κέντρα για να ψηφίσουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.Πού υπάρχει αυξημένη κίνηση

Αυξημένη είναι η κίνηση στον Κηφισό, καθώς όλο και περισσότερα οχήματα κατευθύνονται προς τις δύο «εξόδους» της Αθήνας: προς Λαμία και προς Κόρινθο.

Σημειώνεται ότι, ξεκίνησε η επιστροφή των διπλωμάτων οδήγησης, των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας. Παράλληλα, ελεύθερη θα είναι η διέλευση των οχημάτων από τα διόδια. Οι μπάρες θα είναι σηκωμένες από απόψε τα μεσάνυχτα και έως τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, χωρίς διόδια θα είναι οι διελεύσεις επιβατικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, όπως:

  • Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας,
  • Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη,
  • Γέφυρα Ρίο – Αντίρριο,
  • Ιόνια οδός
  • Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ τμήμα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια,
  • Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ
  • Σκάρφεια – Ράχες,
  • Αυτοκινητόδρομος Ράχες– Κλειδί,
  • Εγνατία Οδός
  • Αττική Οδός

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα ταξιδέψουν στις εκλογές για να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους τα διόδια είναι δωρεάν από την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 10:00 π.μ. έως και τη Δευτέρα 22 Μαΐου στις 24:00μ.μ.

Ουρές σε λιμάνια, ΚΤΕΛ και αεροδρόμια

Ουρές σχηματίστηκαν από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από ταξιδιώτες που αναχωρούν για τα νησιά. Σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά είναι προγραμματισμένα να αναχωρήσουν 15 πλοία, 9 από το λιμάνι της Ραφήνας, 8 από το Λαύριο και για Αργοσαρωνικό 13 συμβατικά πλοία και 8 ταχύπλοα. Μαζί με τους επιβάτες φεύγει και εκλογικό υλικό, που μέχρι αύριο θα έχει αποσταλεί και στο πιο απομακρυσμένο νησί.Πολλοί βέβαια είναι και εκείνοι που επιλέγουν την σαφώς πιο γρήγορη μετάβαση, στον τόπο που ψηφίζουν, με το αεροπλάνο. Οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις από τα αεροδρόμια «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία» είναι ιδιαίτερα αυξημένες σήμερα και αύριο.

onlarissa.gr