Πρόστιμο 33 εκατ. ευρώ και εντολή κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε γνωστά beach bar της Μυκόνου

0

 
Θυροκολλήθηκε χθες πρωτόκολλο κατεδάφισης για αυθαίρετες κατασκευές σε γνωστό beach bar στην Ψαρού στη Μύκονο. Το πρωτόκολλο εκδόθηκε σε συνέχεια ελέγχων και αυτοψιών που πραγματοποίησαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος στο διάστημα από 4 έως 11 Απριλίου. 

Ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα προσφυγής εντός δέκα ημερών κατά της απόφασης κατεδάφισης. Κατά πληροφορίες οι επιφάνειες που κατά τους επιθεωρητές πρέπει να κατεδαφιστούν ξεπερνούν τα 500 τετραγωνικά. 

Πρόστιμο 33 εκατ. ευρώ σε beach bar στον Πάνορμο

Ταυτόχρονα, επεβλήθη χθες πρόστιμο ύψους πολλών εκατομμυρίων για πολεοδομικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε επίσης γνωστό beach bar στον Πάνορμο. 

Το πρόστιμο που επεβλήθη ανέρχεται αθροιστικά στα 33 εκατ ευρώ. Τα 22.5 εκατ ευρώ αφορούν το πρόστιμο για την ανέγερση των αυθαίρετων κατασκευών και επιπλέον 11 εκατ ευρώ αφορούν σε πρόστιμο διατήρηση της αυθαιρετης κατασκευής. Για κάθε χρόνο που θα περνάει και η ιδιοκτησία δεν θα προχωρά στην κατεδάφιση των κτισματων που έχουν χαρακτηριστεί ως αυθαίρετα θα καλείται να πληρώσει 11 εκατ ευρώ πρόστιμο αρχής γενομένης από φέτος.

Και σε αυτή την περίπτωση ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα προσφυγής εντός δέκα ημερών.

Μετά την οριστικοποίηση του ο νόμος δίνει δυνατότητα αναστολής λειτουργίας επιχείρησης εάν ο ιδιοκτήτης δεν προχωρήσει σε κατεδάφιση παράνομων/αυθαιρέτων κατασκευών.


Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)