Διαφθορά στην ΕΛΑΣ: Αρχιφύλακας στη Μύκονο έγινε τσακωτός με 25.000 ευρώ σε μετρητά


 Μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου στη Μύκονο, ο οποίος έγινε θέμα σε διεθνή ΜΜΕ, αλλά και τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για πάρτι αυθαιρεσιών στο νησί των ανέμων, η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ερευνά τις σχέσεις των μαφιόζων με επίορκους αστυνομικούς που «έβαζαν» πλάτη με το αζημίωτο σε επιχειρηματίες που παρανομούσαν.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αποσπασμένο Αρχιφύλακα, ο οποίος βρίσκεται εδώ και χρόνια στη Μύκονο και φέρεται να ειδοποιούσε επιχειρηματίες έναντι αμοιβής για τους  πολεοδομικούς ελέγχους.

Ο αρχιφύλακας είχε αναλάβει καθήκοντα ελέγχων στα κλιμάκια που πραγματοποιούσαν έρευνα για πολεοδομικές αυθαιρεσίες και σύμφωνα με πηγές έχει ήδη κληθεί να δώσει κατάθεση.

Μάλιστα, μετά από έρευνα αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο σπίτι του, εντοπίστηκε το ποσό των 25.000 ευρώ σε μετρητά, με τις αρχές να εκτιμούν ότι προέρχονται από την παράνομη δράση του. Από πλευράς του ο ίδιος ο αστυνομικός επιχείρησε να δικαιολογήσει το μεγάλο χρηματικό ποσό, υποστηρίζοντας ότι ανήκει σε συγγενή του ο οποίος τροφοδοτεί καταστήματα με ναργιλέδες στη Μύκονο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Live News, στο κινητό του το οποίο έχει κατασχεθεί, εντοπίστηκαν γραπτά μηνύματα προς επιχειρηματίες, τους οποίους ενημέρωνε για το πότε θα κάνει έλεγχο το κλιμάκιο.

Σε βάρος του επίορκου αστυνομικού έχει σχηματιστεί δικογραφία.


Yπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα εξαρθρώθηκε αδίστακτο κύκλωμα εκβιαστών, στο οποίο είχαν συμμετείχαν σύμφωνα με πληροφορίες, 5 εν ενεργεία αστυνομικοί.