Μύκονος: Τα αποκαλυπτικά SMS αστυνομικού σε υπό έλεγχο επιχειρηματίες – «Θα έρθουμε για έλεγχο»


 Εντατικά συνεχίζεται η «επιχείρηση Μύκονος» κατά των πολεοδομικών αυθαιρεσιών στο νησί των Ανέμων , ενώ τα πρώτα βαριά πρόστιμα έχουν ήδη επιβληθεί.

Μάλιστα, δόθηκαν και εντολές κατεδάφισης παράνομων κατασκευών σε γνωστά beach bar.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αστυνομικό συντάκτη στο «Βήμα» και  στα «Νέα» όπως ανέφερε στο MEGA, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων  έχει σχηματίσει τα τελευταία 24ωρα, δικογραφία σε βάρος αστυνομικού που υπηρετεί στη Μύκονο, καθώς με βάση τις καταγγελίες που έχουν επιβεβαιωθεί μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, έστελνε μηνύματα σε επιχειρηματίες πως πρόκειται να γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε σημαντικό χρηματικό ποσό στο σπίτι του. Να σημειωθεί δε ότι φέρεται πως προσπάθησε να το δικαιολογήσει λέγοντας πως συγγενικό του πρόσωπο είναι τροφοδότης καταστημάτων με ένα συγκεκριμένο προϊόν.

Ο αστυνομικός κατάγεται από την Βόρεια Ελλάδα ενώ το συγγενικό του πρόσωπο πουλάει ναργιλέδες στα καταστήματα της Μυκόνου.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων σε γνωστά beach bar, εφαρμόζοντας σχετικές αποφάσεις.

Στην στέγη του Principote υπάρχουν εργάτες, οι οποίοι αφαιρούν τμήματα της οροφής του μαγαζιού, ωστόσο το ερώτημα που παραμένει στα χείλη όλων είναι αν αυτές οι ενέργειες είναι «για τα μάτια του κόσμου» ή όντως για ουσιαστική συμμόρφωση για τα αυθαίρετα.


Σε επόμενη φάση, αναμένεται και η συνδρομή της αστυνομίας σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δε συμμορφωθούν με τις αποφάσεις κατεδάφισης.