Nord Stream: Εμπλέκουν δεξαμενόπλοιο του εφοπλιστή Μαρτίνου που συνδέεται στενά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!


 Η έγκριτη ιστοσελίδα Insider κάνει  μία περίεργη αναφορά σχετικά με τις επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream, καθώς εμπλέκει στην υπόθεση το ελληνικής σημαίας και ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιο, Minerva Julie!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ελληνικό τάνκερ, το οποίο ανήκει στον εφοπλιστή Μαρτίνο, οι στενές σχέσεις του οποίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι γνωστές, βρισκόταν επί επτά ημέρες αραγμένο κοντά στο σημείο της επίθεσης και η «περίεργη» αυτή στάση, θα μπορούσε να ενδιαφέρει τους ερευνητές που αναζητούν μάρτυρες.

Οι ιδιοκτήτες του τάνκερ είπαν στο Insider ότι το πλοίο σταμάτησε «ενώ περίμενε τις οδηγίες για το επόμενο ταξίδι του».

Οι υποθαλάσσιοι αγωγοί χρηματοδοτήθηκαν από κοινοπραξία εταιρειών από τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία και παρακάμπτουν την Ουκρανία για να παραδώσουν ρωσικό φυσικό αέριο απευθείας στη Γερμανία.

Η εμφάνιση του Minerva Julie στα «ραντάρ» έγινε από τον Όλιβερ Αλεξάντερ, έναν 29χρονο αναλυτή ανοιχτού κώδικα με έδρα τη Δανία, ο οποίος επί μήνες ανέλυε δεδομένα από το ναυτικό σύστημα αυτόματης αναγνώρισης (AIS), από πλοία που πέρασαν κοντά στην τοποθεσία τριών από τις τέσσερις εκρήξεις του αγωγού, λίγο πριν από τη ζημιά.

Ο 29χρονος παρατήρησε ότι το Minerva Julie κατευθυνόταν ανατολικά από το Ρότερνταμ όταν στις 6 Σεπτεμβρίου σταμάτησε απότομα στη μέση της Βαλτικής Θάλασσας!

Σύμφωνα με στοιχεία του AIS, από τις 6 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, το Minerva Julie έπλεε και άραζε, διασχίζοντας μια περιοχή περίπου 200 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων πάνω από τους δύο αγωγούς φυσικού αερίου, κοντά στο σημείο των εκρήξεων της 26ης Σεπτεμβρίου.

www.newsbreak.gr