«Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς από την Πολιτεία» – Τσακίζει κόκαλα ο 18χρονος Άγγελος που επέζησε στα Τέμπη


 «Γροθιά στο στομάχι» αποτελεί η μαρτυρία του 18χρονου φοιτητή Άγγελου Τσιαμούρα που επέζησε από την φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη και έτρεξε να βοηθήσει συνεπιβάτες του που είχαν εγκλωβιστεί και ήταν τραυματισμένοι.

Ο 18χρονος που σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος όπως και άλλοι επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας είδαν το σκληρό πρόσωπο της Πολιτείας που αδιαφόρησε για τον ίδιο και τα υπόλοιπα πρόσωπα της τραγωδίας.

«Κάθε βράδυ έχω εφιάλτες. Τα τρία πρώτα βράδια δεν κοιμήθηκα, αλλά μετά ξεκίνησα να έχω τρεις, τέσσερις, πέντε ώρες ύπνου. Γενικώς με επισκέπτονται και δεν με αφήνουν να κοιμηθώ. Δεν θέλουν να με αφήσουν ακόμα. Ίσως να θέλουν να μου που κάτι. Να ξυπνήσω κάποιον; Δεν ξέρω. Κάτι όμως θέλουν σίγουρα να μου πουν», περιγράφει ο Άγγελος στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και μίλησε για την 18χρονη Ιφιγένεια που έχασε τη ζωή της:

«Βλέπω συνέχεια την Ιφιγένεια δεν με έχει αφήσει ακόμα. Την πρώτη βραδιά που κοιμήθηκα είδα και το άλλο παιδί που ήταν στο βαγόνι αλλά πολύ θολά. Η Ιφιγένεια έρχεται όμως καθαρά ακόμα» είπε και πρόσθεσε ότι τον βασανίζει η υπόσχεση που έδωσε στον σύντροφό της ότι θα την φέρει πίσω σώα και αβλαβή, αλλά δεν κατάφερε να το τηρήσει.

«Υπήρχαν πάρα πολλοί εγκλωβισμένοι άνθρωποι. Μία από αυτούς ήταν και η Ιφιγένεια, η οποία δεν ήταν εγκλωβισμένη. Την είχαν μετακινήσει προφανώς. Είχε σπασμένο λαιμό, δηλαδή φαινόταν ότι είχε σπάσει ο λαιμός της και είχε χάσει και τις αισθήσεις της» περιέγραψε και πρόσθεσε: «Παλμός υπήρχε αλλά δεν ξέραμε πόσο χρόνο έχουμε. Η Ιφιγένεια χάθηκε. Μετά από κάποιο 10λεπτο δεν είχε έρθει φορείο δεν είχαν έρθει ψαλίδια, οπότε η Ιφιγένεια χάθηκε. Ίσως να μπορούσα να είχα κάνει και παραπάνω πράγματα».