Τέμπη: Η τραγική ειρωνεία με τον ανενεργό σταθμό κοντά στον τόπο της τραγωδίας – Καταγγελία για «γλέντια» στο σταθμαρχείο Λάρισας

 
Ένα νέο στοιχείο που συμβάλει στην όλη τραγικότητα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη είναι και το γεγονός μία ακόμα «δικλείδα ασφαλείας», η οποία θα μπορούσε, ενδεχομένως, να αποτρέψει την εθνική τραγωδία, είχε τεθεί «εκτός μάχης».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο του δυστυχήματος υπήρχε σιδηροδρομικός σταθμός, ο οποίος εδώ και καιρό έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. Πρόκειται για τον σταθμό «Ευαγγελισμός», ο οποίος, όταν λειτουργούσε, είχε και σταθμάρχη και κλειδούχο.

Ο εν λόγω σταθμός σταμάτησε να λειτουργεί με την έναρξη του συστήματος τηλεδιοίκησης, όμως, παρά το γεγονός ότι το σύστημα αυτό είναι ανενεργό τα τελευταία χρόνια, κανείς δεν ασχολήθηκε με την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του σταθμού. Εάν στο σημείο εξακολουθούσε να υπάρχει κλειδούχος και σταθμάρχης, πιθανόν εκείνοι να μπορούσαν να αποτρέψουν τη μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στις δύο αμαξοστοιχίες, η οποία και αποδείχθηκε θανατηφόρα για -τουλάχιστον- 57 συνανθρώπους μας.

newsbreak.gr