Βρετανία: «Σοβαρή απειλή» για επίθεση από τρομοκράτες της Βόρειας Ιρλανδίας

0


 Σε «σοβαρή απειλή», αναβάθμισε η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 το επίπεδο της απειλής από την εγχώρια τρομοκρατία στη Βόρεια Ιρλανδία  πράγμα που σημαίνει ότι θεωρείται πολύ πιθανή μια επίθεση.

Ο υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας Κρις Ίτον-Χάρις ανέφερε σε γραπτή δήλωση πως το επίπεδο αυξήθηκε από αυτό της «σημαντικής απειλής» μετά την πρόσφατη στοχοθέτηση αστυνομικών....

Ήδη τον περασμένο μήνα ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας τραυματίσθηκε σοβαρά από επίθεση με πυροβόλο όπλο, περιστατικό που καταδικάσθηκε από τις κυβερνήσεις στο Δουβλίνο και το Λονδίνο.

«Το κοινό θα πρέπει να παραμένει σε επιφυλακή, αλλά να μην πανικοβάλλεται, και να συνεχίσει να αναφέρει οποιεσδήποτε ανησυχίες του στην Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Η αλλαγή γίνεται περίπου ένα χρόνο αφότου η Βρετανία μείωσε το επίπεδο της απειλής σε «σημαντική απειλή» για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο από μια δεκαετία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως αποδέχθηκε πρόσκληση του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να επισκεφθεί τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ τόσο ο Μπίλ όσο και η Χίλαρι Κλίντον πρόκειται να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με την επέτειο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)