Ούτε σε ταινία! 2 Πακιστανοί ετοίμαζαν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο της Αθήνας

0

 
Χτυπήματα κατά Ισραηλινών στην Αθήνα ετοίμαζαν δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από τις αρχές, όπως έκανε γνωστό σήμερα μέσω ανακοίνωσής της η ΕΛ.ΑΣ.

Ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων βρισκόταν στο Ιράν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάγεται από την ίδια περιοχή με τους Πακιστανούς που θα έθεταν σε εφαρμογή το σχέδιό του, με το αζημίωτο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Παρασκευή οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή για τις απολογίες τους οι συλληφθέντες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σχεδίαζε στοχευμένα χτυπήματα στην χώρα. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα, ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα). Παράλληλα, ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατ’ αγνώστου, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΥΠ, οι δύο Πακιστανοί σχεδίαζαν να επιτεθούν σε εστιατόριο στου Ψυρρή, το οποίο λειτουργεί και ως συναγωγή Εβραίων. Το αρχικό σχέδιο αφορούσε επίθεση με δηλητηριώδες αέριο, ενώ στη συνέχεια, «άλλαξαν» τα πλάνα τους και σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικά.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδίαζαν να σκοτώσουν Ισραηλινούς που βρίσκονται στην Αθήνα. Στόχος τους ήταν να περάσουν το μήνυμα ότι «οι Εβραίοι δεν μπορούν να είναι πουθενά ασφαλείς».

Σύμφωνα με πηγές η ΕΥΠ παρακολουθούσε εδώ και μήνες την υπόθεση και στη συνέχεια έστειλε πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Από τις έρευνες που έγιναν μέχρι τώρα σε σπίτια υπόπτων δεν έχει εντοπιστεί οπλισμός.

Στο κτίριο όπου κάποτε λειτουργούσε ως ντισκοτέκ, στην οδό Αισώπου 10, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το εστιατόριο Chabad of Athens, το οποίο λειτουργεί και σαν Συναγωγή. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται και το Gostijo Kosher όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις και γιορτές των Εβραίων. 


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)