«Μπηχτή» DW σε Μητσοτάκη για τον Ιάσωνα Πιπίνη...


 Με τίτλο «Κάτι κινείται στη χώρα του Μαδούρο» η Deutsche Welle περνάει «πριονοκορδέλα» τον πρώην σύμβουλο για θέματα Λατινικής Αμερικής του Κυριάκου Μητσοτάκη και υποψήφιο στις επερχόμενες εκλογές με τη ΝΔ στη Μυτιλήνη Ιάσωνα Πιπίνη.

Ο... γερμανικός ενημερωτικός κολοσσός σημειώνει ότι «το πείραμα Γκουαϊδό απέτυχε» και ότι το Καράκας μιλάει απευθείας με τις ΗΠΑ ενώ η Αθήνα, όπως γράφει χαρακτηριστικά «έχει μειώσει στο απολύτως απαραίτητο τις σχέσεις με τον Μαδούρο. Η ελληνική πρεσβεία στο Καράκας δεν έχει πλέον πρέσβη, ούτε καν επιτετραμμένο. Οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται στο κατώτερο σημείο εδώ και δεκαετίες. Δεν απομένει παρά το τελευταίο βήμα, να κλείσει».

Και συνεχίζει: «Εκ των υστέρων αποδεικνύεται πόσο κοντόφθαλμα χειρίστηκε το κεφάλαιο Βενεζουέλα ο σύμβουλος επί θεμάτων Λατινικής Αμερικής της Αθήνας ταυτίζοντας τη χώρα με τα πλουσιότερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο με τον Μαδούρο».

Σύμφωνα μάλιστα με τη DW η Αθήνα πλέον το σκέπτεται αφού ακόμη και η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ανοίξει κανάλι άμεσου διαλόγου με το Καράκας! Λέτε να δούμε τον Πιπίνη να αναγνωρίζει τον Μαδούρο; Το σίγουρο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει να επιλέγει συνεργάτες…