Μπάγερν Μονάχου: Απειλεί με «καμπάνα» 1,6 εκατομμυρίων ευρώ τον αρχηγό της, Μάνουελ Νόιερ


Τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγο μετά τον άδοξο αποκλεισμό της Εθνικής Γερμανίας στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, ο τερματοφύλακας της Μπάγερν Μονάχου, Μάνουελ Νόιερ υπέστη κάταγμα μετά από μια άσχημη πτώση που είχε κάνοντας σκι, τραυματισμός που τον υποχρεώνει να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και πιθανώς θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «BILD», το περιστατικό δεν χαροποίησε την ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου, δεδομένου ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αποφεύγουν επικίνδυνα αθλήματα όπως το σκι, ακριβώς για να μην θέσουν σε κίνδυνο τις αγωνιστικές δραστηριότητες και κατ΄ επέκταση τις υποχρεώσεις τους.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πώς στον αρχηγό των Βαυαρών και της Εθνικής Γερμανίας θα επιβληθεί πρόστιμο 1,6 εκατομμυρίων ευρώ από τον σύλλογο. Εν τω μεταξύ, ο Νόιερ σχολιάστηκε τόσο από τον προπονητή Γιούλιαν Νάγκελσμαν όσο και από τον σύλλογο για τις δηλώσεις του εις βάρος της Μπάγερν, μετά το «διαζύγιο» του συλλόγου με τον προπονητή τερματοφυλάκων και φίλο του, Τόνι Ταπάλοβιτς.

Περισσότερο κι από τον τραυματισμό αυτό ήταν που ενόχλησε τους Βαυαρούς. «Ο Νόιερ πήγε κόντρα στα συμφέροντα του κλαμπ», είπε χαρακτηριστικά ο CEO, Όλιβερ Καν. Τις προηγούμενες ημέρες, δε, αναφέρει η ίδια πηγή ο Νόιερ συναντήθηκε με τον προπονητή του και προσπάθησαν να λύσουν τις διαφορές τους προκειμένου να μην επηρεαστεί το κλίμα στα αποδυτήρια τώρα που αρχίζει και πάλι το Champions League και η Μπάγερν Μονάχου έχει αγώνες με την Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των «16» (14/2, το πρώτο ματς).

Ο Νάγκελσμαν, πάντως, σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Μπόχουμ (11/2) για την Bundesliga τόνισε πως ότι συζήτησε με τον παίκτη θα μείνει εντός των τειχών. «Η δουλειά του τώρα είναι να γίνει και πάλι καλά, η δουλειά μου είναι να τον υποστηρίξω», τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης όταν τέθηκε το θέμα για το αν θα μπορούσε να του αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ο Νάγκελσμαν είπε πως γι’ αυτή τη σεζόν όχι. «Αλλά το καλοκαίρι εγώ και το τιμ μου αποφασίζουμε ποιοι είναι οι αρχηγοί και μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν».