Μπάιντεν: Τα μπαλόνια δεν ήταν εξωγήινα, ούτε ανήκουν στην Κίνα – Τα σενάρια που εξετάζονται


 Ο Τζο Μπάιντεν έκανε ανακοινώσεις σχετικά με τα τρία μπαλόνια που κατέρριψε η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ και ανέφερε πως δεν ανήκουν τελικά στην Κίνα, αλλά και πως δεν προέρχονται από το διάστημα, πόσο μάλλον από εξωγήινους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και σημείωσε πως αναμένει να μιλήσει με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. «Δεν ψάχνουμε για νέο ψυχρό πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, δεν ξεκαθάρισε μεν πότε θα μιλήσει με τον Σι, αλλά είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να συζητούν διπλωματικά με την Κίνα για το συγκεκριμένο θέμα.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια ακριβώς ήταν αυτά τα τρία αντικείμενα, αλλά τίποτα αυτή τη στιγμή δεν υποδηλώνει ότι σχετίζονταν με το κινεζικό πρόγραμμα κατασκοπευτικών μπαλονιών ή ήταν οχήματα παρακολούθησης από άλλη οποιαδήποτε άλλη χώρα», είπε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι μυστικές υπηρεσίες θεωρούν πως τα τρία αντικείμενα ήταν «πιθανότατα μπαλόνια από ιδιωτικές εταιρείες, ψυχαγωγικά ή ερευνητικά ιδρύματα».