Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Εχει τέτοια δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ;...


 Η κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει, επειδή το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ξανά «θαμμένο» από την πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, τα οποία ασχολούνται κατά κύριο λόγο με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός υπέρ αδυνάτων (άλλη θλιβερή κουβέντα αυτή), ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς....

Δυστυχώς... για το Μαξίμου, το θέμα τέθηκε πάλι χθες στο Στρασβούργο, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Ολοι, πλην των εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (της ομάδας που ανήκει η Ν.Δ.), εξέφρασαν, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, τις ανησυχίες τους αναφορικά με την Ελλάδα και το κράτος δικαίου. Ηταν όντως αστεία η προσπάθεια των δύο εκπροσώπων της Ν.Δ. να προσπαθήσουν να πείσουν τους Ευρωπαίους πως όσοι ευρωβουλευτές ανακινούν το ζήτημα των υποκλοπών... υποκινούνται από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Να έχει άραγε τέτοια δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην το γνωρίζει; Να μπορεί να επηρεάζει Αριστερούς, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθερους και λοιπούς σε τέτοιο βαθμό, ώστε η χώρα να παρομοιάζεται πλέον στα ζητήματα Δικαίου με την Ουγγαρία και την Πολωνία; Μήπως φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και για τα δημοσιεύματα των New York Times, του Guardian, του Politico και άλλων κορυφαίων διεθνών μέσων ενημέρωσης για το ίδιο θέμα; Ποιον άραγε μπορούν να πείσουν τέτοια ευτελή επιχειρήματα;

Αλλά εδώ έρχεται και η υποκρισία των συντηρητικών Ευρωπαίων, οι οποίοι δεν διστάζουν, μπροστά στην ιδεολογική «αλληλεγγύη», να θυσιάσουν θεμελιώδεις έννοιες της Ενωσης, όπως είναι η πίστη στη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Είναι πραγματικά θλιβερή αυτή η εικόνα, καθώς το μόνο που καταφέρνει είναι να επιβεβαιώνει πως ακόμα και «προηγμένοι» Ευρωπαίοι σκέφτονται και δρουν με καθαρά μικροκομματικά κριτήρια, θυσιάζοντας την όποια αξιοπρέπεια τους έχει απομείνει.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.