Ρωσική καταιγίδα πυραυλικών επιθέσεων...


 Πύραυλοι πλήττουν υποδομές στις ουκρανικές επαρχίες Χάρκοβο και Λβιβ στο ανατολικό και δυτικό τμήμα της χώρας αντίστοιχα. Σειρήνες αεροπορικής επίθεσης ηχούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας. Πολυκατοικία στο Ντνίπρο υπέστη σοβαρές ζημιές ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 10 τραυματίες... Την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να στείλει άρματα μάχης και πρόσθετα συστήματα πυροβολικού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Σχεδόν ένα μήνα από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η σφοδρότητα των μαχών κλιμακώνεται.

Η Μόσχα εξαπολύει νέα μεγάλη πυραυλική επίθεση στις ουκρανικές επαρχίες Χάρκοβο και Λβιβ στο ανατολικό και δυτικό τμήμα της χώρας αντίστοιχα ενώ ο δήμαρχος του Κιέβου δηλώνει ότι εκρήξεις ακούγονται στην πρωτεύουσα και ότι η αεροπορική άμυνα βρίσκεται σε λειτουργία.

Σειρήνες αεροπορικής επίθεσης ηχούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας και αξιωματούχοι καλούν τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο από πιθανούς ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Από τον Οκτώβριο η Μόσχα βομβαρδίζει μεθοδικά τις ζωτικής σημασίας υποδομές της χώρας, αναγκάζοντας τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας να αποκαταστήσουν το δίκτυο όσο το δυνατόν γρηγορότερα καθώς ο χειμώνας γίνεται σκληρότερος.

Στο μεταξύ, μια εννιαόροφη πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο (ανατολική Ουκρανία) υπέστη σοβαρές ζημιές (ένα μέρος της έχει καταρρεύσει) και άνθρωποι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια με τις πληροφορίες που καταφθάνουν να μιλούν για τουλάχιστον 10 τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά. Σύμφωνα μάλιστα με Ουκρανό τοπικό αξιωματούχο 15 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής από τα ερείπια.

Δυτικά όπλα προς παράδοση και απάντηση στο πεδίο από τη Μόσχα

Με τον πόλεμο να φουντώνει η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει άρματα μάχης Challenger 2 και πρόσθετα συστήματα πυροβολικού στην Ουκρανία όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, έπειτα από τηλεφώνημα που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από την πλευρά της, η Μόσχα έχει καταστήσει σαφές ότι οι νέες παραδόσεις όπλων της Δύσης στο Κίεβο θα «εντείνουν τα δεινά του ουκρανικού λαού» και δεν θα αλλάξουν την πορεία της σύγκρουσης.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, έπειτα από ερώτηση του BBC, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε: «Όπως είπαμε προηγουμένως, οι προμήθειες όπλων είναι νόμιμοι στόχοι για ρωσικά πλήγματα».