Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Qatar Gate: Έφοδος και στο Στρασβούργo...

 
...σε γραφείο υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα...

Σε νέα έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αυτή τη φορά, προχώρησαν οι αρχές, στα πλαίσια της έρευνας για το Qatar Gate. Όπως μεταδίδει το Politico η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Mychelle Rieu, μιας αξιωματούχου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το...

γραφείο της αξιωματούχου «σφραγίστηκε» από τους άνδρες της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Σύμφωνα με πηγές του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που μίλησαν στο Politico οι αρχές κατέσχεσαν έναν υπολογιστή  σε σχέση με το έργο αυτής της επιτροπής. Ο ρόλος της επιτροπής είναι να «αυξήσει την ευαισθητοποίηση για συγκεκριμένες καταστάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων», μεταξύ άλλων και με εξωτερικούς παράγοντες.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.