Κούρασαν οι διαρροές...

0


 Ενόχληση ακόμα και στον φιλοκυβερνητικό Τύπο προκαλεί η ακατάπαυστη, το τελευταίο διάστημα, ενασχόληση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις εκλογές, η οποία τρέφει την... εκλογολογία και την έχει και πάλι κάνει να αιωρείται για τα καλά πάνω από το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι το κύριο άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», το οποίο ουσιαστικά ζητάει από τον πρωθυπουργό να σταματήσει να ταλαιπωρεί τη δημόσια ζωή με τις αντικρουόμενες διαρροές περί εκλογών, κάτι το οποίο θεωρεί ότι δεν ταιριάζει στις δυτικές δημοκρατίες, και τον καλεί να ανακοινώσει αμέσως το πότε τελικά πρόκειται να στηθούν οι κάλπες.
Συγκεκριμένα η «Καθημερινή» αναφέρει ότι «η χώρα έχει ανάγκη τη θεσμική υπευθυνότητα και την πολιτική σταθερότητα. Ενας τρόπος για να υπηρετηθούν και οι δύο ανάγκες είναι να ανακοινώσει αμέσως ο πρωθυπουργός την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, όποτε και αν επιλέξει να τις κάνει. Στο παρελθόν, η δημόσια ζωή ταλαιπωρήθηκε από το παιχνίδι των αντικρουόμενων διαρροών περί πρόωρων εκλογών, που τελικά διαψεύδονταν, ενώ τώρα χύνεται ακόμη πολύ μελάνι για τις πιθανές ημερομηνίες που θα στηθούν οι κάλπες. Ας ανακοινωθούν λοιπόν αμέσως, για να καθαρίσει ο ορίζοντας των επόμενων μηνών, όπως θα συνέβαινε στις περισσότερες δυτικές δημοκρατίες».

Παρ’ όλα αυτά, ο Κυρ. Μητσοτάκης εξακολουθεί με τις κινήσεις του να κρατάει στα ύψη την εκλογολογία. Αλλωστε μόλις σήμερα πραγματοποιεί νέα προεκλογική περιοδεία, αυτή τη φορά στην Τρίπολη (η προηγούμενη ήταν στην Αχαΐα), όπου, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί το κέντρο της πόλης, τη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Τρίπολης και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αστέρα Τρίπολης και θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, και τους βουλευτές Πελοποννήσου της Ν.Δ. και στις 19.00 θα έχει ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Eνώ αναμένεται και πάλι να πάει με πολυπληθή συνοδεία υπουργών (Χατζηδάκης, Πλεύρης, Κεραμέως, Σκρέκας, Κικίλιας, Πλακιωτάκης, Γεωργαντάς, Πέτσας, Παπαθανάσης, Γκάγκα).

Δύο νέες υποψηφιότητες
Και την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός δεν σταματάει να ανακοινώνει ονόματα για τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ετσι, μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση της υποψηφιότητας της ευρωβουλευτίνας Μαρίας Σπυράκη στην Α’ Θεσσαλονίκης, το Σάββατο ανακοινώθηκαν άλλες δύο υποψηφιότητες και αυτές είναι του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στην Α’ Αθηνών και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου στη Μαγνησία.

Σε όλη αυτήν την έντονη προεκλογική δραστηριότητα προσθέστε και τις αλλεπάλληλες δηλώσεις, όλο το τελευταίο διάστημα, του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος όπου έχει σταθεί και όπου έχει βρεθεί έχει μιλήσει για τις εκλογές. Το έκανε στην Καλλιθέα, όπου έλεγε ότι «το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές». Το έκανε ακόμα και κατά το ταξίδι του στο Λονδίνο και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του εκεί. Και το έκανε και μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, μέχρι και σε εκδήλωση των Συλλόγων Αποφοίτων των Πανεπιστημίων Georgetown και Harvard στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή το σενάριο που κυκλοφορεί ως πιθανότερο μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο μιλάει για εκλογές είτε τέλη Μαρτίου είτε το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, με υπουργούς και βουλευτές της Ν.Δ. να ποντάρουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Και όπως έχουμε ήδη γράψει, ο πρωθυπουργός θέλει την εκλογολογία στα ύψη, γιατί, εκτός των άλλων, με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να περιορίσει τη δημόσια έκφραση των εσωκομματικών διαφωνιών που ειδικά μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών είναι πολύ οξυμένες. Και για τις οποίες ελπίζει ότι θα περιοριστούν γιατί θα το επιβάλλουν είτε ο κομματικός πατριωτισμός μπροστά στην εκλογική μάχη είτε η απειλή ότι είναι ο ίδιος που διαμορφώνει τα ψηφοδέλτια και το ποιοι «γαλάζιοι» υποψήφιοι θα ανταγωνιστούν ποιους στις εκλογικές περιφέρειες...

Γιάννης Μπασκάκης

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)