Δημοσιογράφος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για τις παρακολουθήσεις...

 
Το όνομα του Σπύρου Σιδέρη βρέθηκε στη «λίστα νούμερο 2» που αποκάλυψε την Κυριακή η εφημερίδα Documento. O δημοσιογράφος του iEidiseis και του Euractiv, μια ημέρα μετά την δημοσιοποίηση των νέων αποκαλύψεων, άνοιξε τα χαρτιά του και προανήγγειλε... τις κινήσεις που θα ακολουθήσει αφού επιστρέψει στην Ελλάδα καθώς αυτές τις ώρες βρίσκεται σε δημοσιογραφική αποστολή στο εξωτερικό...

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ieidiseis.gr, ο δημοσιογράφος δηλώνει πως «υποχρέωση μου, απέναντι στη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, την ελευθερία της έκφρασης, της προάσπισης του απορρήτου των προσωπικών συνομιλιών και της ιδιωτικής ζωής, είναι να κινηθώ νομικά εναντίον κάθε εμπλεκόμενου με την παρακολούθηση μου» και συμπληρώνει: «όποιος νομίζει ότι θα καταφέρει να με φιμώσει, να με φοβίσει ή να με εκβιάσει, μέσα από παρακρατικές μεθόδους, άνοιξε λάθος ‘’παράθυρο’’», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το μπαράζ δημοσιευμάτων αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την κυβέρνηση, καθώς προσθέτουν δεκάδες ακόμα ονόματα στη λίστα των παρακολουθήσεων και ρίχνουν ήδη την προωθούμενη «γραμμή άμυνας» της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας, χωρίς παράλληλα να δίνει καμία ουσιαστική απάντηση στις κατηγορίες.