Ο Μητσοτάκης αναλαμβάνει τους «Κεντρώους»...


 Τους «Δεξιούς» Βορίδης, Πλεύρης και Άδωνις...

Με την προοπτική για κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ μετά και την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη να έχει τελειώσει οριστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα δίνει «όλα για όλα» εν όψει και των εκλογών. 

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και... κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αποκλείουν επίσης οποιαδήποτε συνεργασία με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Γι’ αυτό λόγο αυτό η στρατηγική της «γαλάζιας» παράταξης θα κινηθεί σε δύο πλαίσια. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι οι εκλογές κερδίζονται στο κέντρο, χτίζει εδώ και χρόνια ένα «κεντρώο» προφίλ, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά ότι δε μπορεί να έχει διαρροές προς τα δεξιά. Σε προηγούμενο σημείωμα της στήλης μας γράψαμε ότι ο αρχηγός της ΝΔ παρατηρεί διαρροές προς την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα. 

Το «Κεντρώο» προφίλ του ο αρχηγός της ΝΔ δεν προτίθεται να το χαλάσει. Θα το κρατήσει. Για να μαζέψει όμως ψήφους από την Δεξιά δεξαμενή υπάρχουν οι τρεις βουλευτές που προέρχονται από το ΛΑΟΣ τους οποίους και υπουργοποίησε. Ο λόγος για τους Μάκη Βορίδη, Θάνο Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη. Τα τρία κορυφαία στελέχη της ΝΔ θα αναλάβουν να φέρουν πίσω τον «Δεξιό» κόσμο αλλά και να κρατήσουν τις διαρροές. Καθόλου τυχαία δε θα πρέπει να θεωρείται και η χθεσινή τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος πρότεινε «χημικό ευνουχισμό» στους παιδοβιαστές με αφορμή την υπόθεση της 12χρονης... 

topontiki.gr