Ρωσία: 10.000 εθελοντές για στρατολόγηση - Οι αμοιβές από τη Μόσχα

0
 Σχεδόν 10.000 άνθρωποι προσφέρθηκαν εθελοντικά να στρατολογηθούν για την επίθεση στην Ουκρανία, τις τελευταίες 24 ώρες, μετά την ανακοίνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν για μερική επιστράτευση, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό γενικό επιτελείο.

«Κατά την πρώτη ημέρα της μερικής επιστράτευσης, περίπου 10.000 πολίτες πήγαν από μόνοι τους σε τμήματα της στρατιωτικής αστυνομίας, χωρίς να περιμένουν την κλήση τους», τόνισε στο πρακτορείο Interfax ο Βλαντιμίρ Τσιμλιάνσκι, εκπρόσωπος του επιτελείου...

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος της Μόσχα Σεργκέι Σομπιάνιν υπέγραψε διάταγμα που αφορά την οικονομική υποστήριξη των Μοσχοβιτών που θα επιστρατευθούν όπως και των ξένων πολιτών που θα υπογράψουν ανάλογη σύμβαση.

Σύμφωνα με το διάταγμα, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δημάρχου, όσοι κληθούν για να συμμετάσχουν στην μερική επιστράτευση, θα λαμβάνουν 50.000 ρούβλια (844,2 ευρώ) μηνιαίως. Σε περίπτωση που τραυματισθούν ελαφρά θα λαμβάνουν εφάπαξ αμοιβή 500.000 ρουβλίων (8.442 ευρώ) και σε περίπτωση που υποστούν βαρύ τραυματισμό θα λαμβάνουν εφάπαξ 1.000.000 ρουβλίων.

Σε περίπτωση θανάτου η οικογένεια του στρατιώτη θα λάβει 3 εκατομμύρια ρούβλια (50.653 ευρώ). Οι ξένοι πολίτες που θα υπογράψουν σύμβαση θα λαμβάνουν τις ίδιες αμοιβές σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)