Απομονωμένη η κυβέρνηση πριν τη σύσταση της Εξεταστικής...

0

 
Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών που κλυδωνίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη...

Το ΚΚΕ, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπερψηφίζουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και έτσι φαίνεται να συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός των 120 βουλευτών που δίνει το δικαίωμα της μειοψηφίας να συστήνει Εξεταστικές Επιτροπές. Ταυτόχρονα, το κόμμα του Περισσού, απορρίπτει την πρόταση της Ν.Δ. για δεκαετή επέκταση του χρόνου διερεύνησης. 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην Πειραιώς για ελιγμούς.

«Όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, το ΚΚΕ συμφωνεί στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη στο σχετικό αίτημα, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, να συμπεριληφθούν σαφώς τόσο η υπόθεση της παρακολούθησης δημοσιογράφων όσο και η υπόθεση “συνακροάσεων-υποκλοπών” στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες και συγκεκριμένα στοιχεία ήδη από το 2016» αναφέρει το κόμμα του Περισσού.

Από κει και πέρα, τονίζει πως, «η πρόταση της ΝΔ για μια δεκαετή επέκταση του χρόνου διερεύνησης της Εξεταστικής Επιτροπής, χωρίς αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά και χωρίς στοιχεία, μοναδικό στόχο έχει να “πετάξει την μπάλα στην εξέδρα” για να βγει η κυβέρνηση της ΝΔ απ’ τη δύσκολη θέση του υπόλογου για όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί».

Το ΚΚΕ τονίζει πως «θα επιχειρήσει να αναδείξει το σκοτεινό κι επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις και έχουν ψηφίσει τα υπόλοιπα κόμματα, το οποίο στρώνει το έδαφος για πρακτικές παρακολούθησης και παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών».

«Τη Δευτέρα εμείς θα υπερψηφίσουμε την πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής», επεσήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης (ΕΡΤ1).

► Δεδομένου ότι από το Σύνταγμα απαιτούνται 120 ψήφοι για το δικαίωμα της μειοψηφίας να συστήνει Εξεταστικές Επιτροπές, ο αριθμός συμπληρώνεται από το ΠΑΣΟΚ (22+1 η κ. Αδάμου), τον ΣΥΡΙΖΑ (85) και το ΚΚΕ (15), ανεξαρτήτως τι θα πράξουν το ΜέΡΑ25 (7) και η Ελληνική Λύση (10).

Την Δευτέρα, 29 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και ενδεχόμενες παράτυπες ενέργειες της ΕΥΠ την τελευταία τριετία.

Την Τετάρτη (24/08) είναι προγραμματισμένη η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)