Φράτσερ: Το πλήγμα του πολέμου στη γερμανική οικονομία θα διαρκέσει χρόνια

0

 
Ο οικονομικός αντίκτυπος της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία για τη Γερμανία θα διαρκέσει χρόνια, δήλωσε στο Reuters ο οικονομολόγος Μαρσέλ Φράτσερ του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, τονίζοντας πως μόνο φέτος μπορεί να κοστίσει 3 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ.

Ο Φράτσερ ανέφερε πως το πλήγμα μπορεί να διαρκέσει μέχρι το 2025, έτος που εκτιμάται πως η Γερμανία θα έχει απαλλαγεί από κάθε έκθεση στο ρωσικό αέριο...

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει κάνει τεράστια ζημιά στη γερμανική οικονομία», είπε ο Φράτσερ σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι ίσως μόνο το 1,5% θα απομείνει από το 4,5% της οικονομικής ανάπτυξης που εκτιμούσε στην αρχή του έτους. Επίσης, προέβλεπε ότι θα διατηρηθεί ο αντίκτυπος στον πληθωρισμό, μέσω των υψηλών τιμών της ενέργειας, για παρόμοια περίοδο, αν και απέρριψε τις προτάσεις ότι υπάρχει λόγος για περιορισμό των μισθών.

«Τα συνδικάτα δεν είναι τόσο ισχυρά όσο ήταν τη δεκαετία του 1970», είπε, σημειώνοντας ότι η φετινή προβλεπόμενη αύξηση των μισθών κατά 4,5% ήταν πολύ χαμηλότερη από τον πληθωρισμό που ήταν περίπου 8%.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)