ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. έχει χάσει τη μάχη της ακρίβειας...

 
Με αφορμή τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ με την εκτόξευση του πληθωρισμού στο 11,3% τον Μάιο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «η ακρίβεια και η αποτυχημένη πολιτική συγκράτησής της έχει ονοματεπώνυμο».

Σύμφωνα με τη... σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η ελληνική οικονομία είναι πρωταθλήτρια στην ΕΕ στο ράλι αύξησης της ακρίβειας, την στιγμή που οι μισθοί και το ημερομίσθιο των εργαζομένων βρίσκονται στην ουσία καθηλωμένα από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία το 2019.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει τις προτάσεις που κατέθεσε για συγκράτηση των τιμών, ωστόσο επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «επέλεξε να συνεχίζει την ταξική πολιτική της, χρησιμοποιώντας τον δημοσιονομικό χώρο, σε φοροελαφρύνσεις των εχόντων (όπως, η αύξηση αφορολογήτου γονικών παροχών - δωρεών, η εξάλειψη στην ουσία του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ που επιβάλλονταν σε μεγάλες περιουσίες και πολυ-ιδιοκτήτες, η επιδότηση της αισχροκέρδειας των ηλεκτροπαραγωγών εταιρειών, μεταξύ άλλων)».

«Η ακρίβεια δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία: μειώνει δραστικά το βιοτικό επίπεδο της κοινωνικής πλειοψηφίας χτυπώντας ανελέητα, ειδικά τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και αναφέρει τις τρεις κατηγορίες αγαθών με τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε σχέση με πέρυσι: στη στέγαση (αύξηση 35%), στις μεταφορές (αύξηση 18,8%) και στη διατροφή και τα μη αλκοολούχα ποτά (αύξηση 12,1%)...