Οι Γερμανοί ξανάρχονται για μπίζνες


Την Παρασκευή, Μητσοτάκης και Σολτς θα συνεχίσουν στη Θεσσαλονίκη τη συζήτηση για τις ανταλλαγές εξοπλιστικών

Οι Γερμανοί ξανάρχονται για… μπίζνες. Την ερχόμενη Παρασκευή ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς θα επισκεφτεί τη χώρα μας, και συγκεκριμένα τη συμπρωτεύουσα, όπου θα συναντηθεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό, προκειμένου, όπως αναμένεται, ανάμεσα στα άλλα να συνεχίσουν τη συζήτηση για τις ανταλλαγές εξοπλιστικών. Υπενθυμίζεται πως, προ ολίγων μόλις ημερών, οι δύο άνδρες έκλεισαν την επίμαχη συμφωνία για τα τεθωρακισμένα, την οποία αποκάλυψε ο κ. Σολτς, πίσω από κλειστές πόρτες...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, ο Ολαφ Σολτς θα βρεθεί στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιείται και η Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και αναμένεται να παρακαθίσει, έπειτα από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε δείπνο στο πλαίσιο της συνόδου. Ο καγκελάριος θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στα Σκόπια και ακολούθως στη Βουλγαρία.

Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ύστερα από επισκέψεις στο Κόσοβο και στη Σερβία. Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσημη επίσκεψη του κ. Σολτς στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ υποστήριξε πως η θετική ανταλλαγή απόψεων με τον Κυριακο Μητσοτάκη θα συνεχιστεί, δηλώνοντας πως υπήρξε και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων» και πως «θεωρούμε ότι αυτή η εταιρική ανταλλαγή απόψεων θα συνεχιστεί και σε αυτό το ταξίδι». Οσο για το… τουρ του Γερμανού καγκελάριου στα Βαλκάνια δήλωσε ότι αφορά «την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, στη γερμανική συνεισφορά στη βελτίωση της περιφερειακής συνεργασίας και στην υπέρβαση των διμερών εμποδίων». Σημείωσε πάντως πως αντικείμενο των συνομιλιών «θα αποτελέσει βεβαίως και ο περαιτέρω συντονισμός με τους στενούς εταίρους και συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ενωση ή στο ΝΑΤΟ και με υποψήφιους προς ένταξη, για τις επιπλέον κοινές αντιδράσεις στη ρωσική πολεμική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας».

https://www.newsbreak.gr/politiki/338895/oi-germanoi-xanarchontai-gia-mpiznes/