Σφυρίζουν αδιάφορα ο Ζούλας και οι υπόλοιποι στην ΕΡΤ...


 Η πληροφορία που «έσκασε» το βράδυ της Τρίτης ήταν πληροφορία-διασυρμός για την ΕΡΤ: όλοι οι επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα της τιμωρήθηκαν με προσωρινή διαγραφή από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ επειδή εξαπάτησαν το τηλεοπτικό κοινό. Κόλαφος... 
Διαγραφή 3 μηνών στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα, διαγραφή 6 μηνών στον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ Φώτη Καφαράκη και τον διευθυντή Ειδήσεων Γιάννη Τρουπή και, τέλος, διαγραφή 2 μηνών στην προϊσταμένη του εξωτερικού δελτίου, Αννα Παπασωτηρίου. Το θέμα αφορούσε τις «ανταποκρίσεις» από τη Μόσχα λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία - χαιρετούσαν οι παρουσιαστές τον ανταποκριτή στη Μόσχα ενώ εκείνος ήταν στην Αθήνα! Το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ θεώρησε ότι η ΕΡΤ παραπλάνησε το τηλεοπτικό κοινό. Σας είπα, διασυρμός.

«Η αξιοπιστία της ΕΡΤ δεν εξασφαλίζεται με την επιχειρούμενη μετακύλιση ευθυνών, για την περιβόητη υπόθεση του ανταποκριτή από τη Μόσχα που δεν βρέθηκε ποτέ στη Μόσχα, στους απλούς εργαζόμενους», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, την Τετάρτη, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Από τη διοίκηση της ΕΡΤ δεν υπήρχε η παραμικρή αντίδραση. Ρωτήθηκε ωστόσο ο γνωστός κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου! Και τους δικαιολόγησε μια χαρά: «Στην ΕΡΤ γίνεται εξαιρετική δουλειά, κάτι που αποτυπώνεται και από την αποδοχή των πολιτών σε μία σειρά από έρευνες και στην εικόνα που έχει η δημόσια τηλεόραση σήμερα σε σχέση με αυτή που είχε στο παρελθόν», είπε. Και πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να εργάζονται ενώ διαγράφηκαν. Λες και μιλάμε για δυο-τρεις δημοσιογράφους σε ένα σάιτ και όχι για τον πρόεδρο της ΕΡΤ και τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης.
Οσο γι' αυτό του κ. Οικονόμου, ότι η ΕΡΤ έχει κερδίσει «την αποδοχή των πολιτών», ας δούμε την τηλεθέαση εκείνης της μέρας ώστε να διαπιστώσουμε πόσο κερδισμένη είναι η ΕΡΤ:

1) ΑΝΤ1: 13,7%
2) MEGA: 13,7%
3) ΣΚΑΪ: 11,4%
4) STAR: 11,3%
5) ALPHA: 10,9%
6) OPEN: 5,8%
7) ΕΡΤ1: 2,6%
Τελευταία η ΕΡΤ και καταϊδρωμένη. Αυτή είναι, αλήθεια, η «αποδοχή των πολιτών»;

Από την στήλη "Top 10 media" του Δημήτρη Κανελλόπουλου (efsyn.gr)